Lokalhistorie i Slagelse, Korsør og Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Der er skrevet adskillige bøger og udgivet mange artikler om Slagelse, Korsør og Skælskørs historie, men vi har en anden vinkel. Vi bevæger os gerne længere ud, end vi kan dokumentere, og vi fletter også gerne fortid og nutid sammen.

Påstande i de historiske artikler skal kunne sandsynliggøres, og det skal være tydeligt, om der er tale om myte, legende, teori eller fakta.

En myte kan naturligvis ikke sandsynliggøres, og det er ikke altid, at der findes en form for kilde. En legende bevæger sig ofte sted mellem myte og teori.

Vi benytter gerne artiklen “Historier og legender i Slagelse Kommune”, som udgangspunkt for de øvrige artikler. Det betyder, at du vil finde links i denne artikel, som linker til øvrige artikler, når de er skrevet.

Fra hedensk kultsted i oldtiden til Fætter BR i nutiden

I oldtiden var det Slagelse Kommune et hedensk kultsted, og vikingeborgen Trelleborg blev bygget omkring år 980. Allerede i 1000-tallet blev der opført en stenkirke.

Det er i denne periode, at vi starter vores historie om Slagelse, Korsør og Skælskør samt Hashøj – omend vi også ser på bronzealderen.

Vi slutter i 2019, hvor BR-Legetøj lukker og slukker, hvorpå Salling Group overtager navnet og varelageret. Den første BR-kædebutik åbnede nemlig i Slagelse i 1963, og BR genåbnede igen i Slagelse By i 2019. Fætter BR er med andre ord også en del af vores historie.

Links til Slagelse, Korsør og Skælskørs lokalhistorie

Oversigt over artikler under Historisk:

Bemærk, at du også kan finde de historiske artikler via kategorien Lokalhistorie. Visse nyhedsartikler om historie findes kun via etiketten Historisk, og her bør alle de historiske artikler befinde sig.

Andre link med spændende information:

Denne artikel bliver løbende opdateret med nye links, ligesom artiklen “Historier og legender i Slagelse Kommune” løbende får mindre tilføjelser.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Babelfilm / iStock). Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.