Syv kulturprojekter i regionen får 3,5 millioner

Zand.News – Syv kulturprojekter i Region Sjælland modtager støtte, herunder “Kunsthåndværk med keramik i Skælskør” i samarbejde med Guldagergaard i Skælskør, som skal udnytte keramikkens kvaliteter til at styrke den mentale sundhed og læring for forskellige grupper af især sårbare borgere.

"Syv kulturprojekter i regionen får 3,5 millioner"

Stabat Mater af Pergolesis i Sct. Mikkels

Slagelse.News – Den 1. april kl. 16 satser Sct. Mikkels Kirke i Slagelse halvdelen af årets koncertbudget på én enkelt koncert. Kirken har hyret to af Danmarks fineste operasangere. Dertil kommer NOVO Quartet, som består af fire unge himmelstormere fra Det kongelige danske Musikkonservatorie. Det hele bindes sammen af Sct. Mikkels Kantori under ledelse af kirkens organist og kantor Martin Legène Jensen.

"Stabat Mater af Pergolesis i Sct. Mikkels"

Danske ringborges skæbne afgøres i september

Slagelse.News – »Vi krydser naturligvis fingre for, at det lykkedes at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og i så fald kommer borgene i den helt specielle gruppe af kulturattraktioner, der er af enestående universel betydning og umistelige for verdensarven,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg, Nationalmuseet.

"Danske ringborges skæbne afgøres i september"

Lovforslag om at afskaffe store bededag

Zand.News – »Vi befinder os i en meget alvorlig situation. Det er afgørende for regeringen, at vi i Danmark tager hånd om vores fælles sikkerhed og får løftet vores forsvar. Det kræver, at vi alle sammen er klar til at yde noget ekstra. Derfor vil vi gøre Store Bededag til en almindelig arbejdsdag,« lyder det fra beskæftigelsesministeren.

"Lovforslag om at afskaffe store bededag"

Menighedsplejen i Slagelse flytter og gør alting nyt

Slagelse.News – Den første kirke i Slagelse, Sct. Mikkels Kirke, blev opført omkring år 1080 på det sted, hvor den nuværende Sct. Mikkels Kirke ligger. Derfor kan man også sige, at det diakonale arbejde i Slagelse officielt startede for 942 år siden. Det kirkelige sociale arbejde Stedet og Menighedsplejen i Slagelse er er diakonalt samarbejde mellem de fire folkekirker i Slagelse by, Sct. Mikkels, Sct. Peders, Nørrevang og Antvorskov, der har rødder 42 år tilbage…

"Menighedsplejen i Slagelse flytter og gør alting nyt"

Folkekirken rækker ud til mennesker i sorg

Slagelse.News – »En sorggruppe er et forum, hvor flere, der har mistet et nærtstående menneske, kan mødes og tale sammen om det svære ved at miste, dele erfaringer og spejle sig i hinanden. Sorggrupper kan mindske følelsen af ensomhed og meningsløshed, og det er for mange hjælpsomt at høre, hvordan andre tackler deres sorg,« lyder det fra diakonipræst Ida Lund.

"Folkekirken rækker ud til mennesker i sorg"