A.P. Møller-penge til Trelleborg

Slagelse.News – »Allerede i dag kan man komme tæt på borglivet, som det blev levet på Harald Blåtands tid på Trelleborg. Med etableringen af Den Genskabte Borg får vi mulighed for at gøre formidlingen og oplevelsen af verdensarven endnu stærkere og mere nærværende for de besøgende, når de kommer til at stå overfor en rekonstruktion af det imponerende forsvarsværk, som Harald Blåtand opførte,« lyder det fra borgmesterkontoret i Slagelse.

"A.P. Møller-penge til Trelleborg"

Trelleborg-skilte understreger Unesco-certificering

Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg i Slagelse har ligget, hvor den ligger i over tusind år, men noget er afgørende nyt. Trelleborg er nemlig opgraderet til ikke kun at være en seværdighed af national karakter, men til at være en seværdighed med karakter af vigtig verdensarv.

"Trelleborg-skilte understreger Unesco-certificering"

Syv kulturprojekter i regionen får 3,5 millioner

Zand.News – Syv kulturprojekter i Region Sjælland modtager støtte, herunder “Kunsthåndværk med keramik i Skælskør” i samarbejde med Guldagergaard i Skælskør, som skal udnytte keramikkens kvaliteter til at styrke den mentale sundhed og læring for forskellige grupper af især sårbare borgere.

"Syv kulturprojekter i regionen får 3,5 millioner"

Stabat Mater af Pergolesis i Sct. Mikkels

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – Den 1. april kl. 16 satser Sct. Mikkels Kirke i Slagelse halvdelen af årets koncertbudget på én enkelt koncert. Kirken har hyret to af Danmarks fineste operasangere. Dertil kommer NOVO Quartet, som består af fire unge himmelstormere fra Det kongelige danske Musikkonservatorie. Det hele bindes sammen af Sct. Mikkels Kantori under ledelse af kirkens organist og kantor Martin Legène Jensen.

"Stabat Mater af Pergolesis i Sct. Mikkels"

Danske ringborges skæbne afgøres i september

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – »Vi krydser naturligvis fingre for, at det lykkedes at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og i så fald kommer borgene i den helt specielle gruppe af kulturattraktioner, der er af enestående universel betydning og umistelige for verdensarven,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg, Nationalmuseet.

"Danske ringborges skæbne afgøres i september"

Nyt multihus indvies på Vikingeborgen Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg er et enestående mindesmærke fra vikingetiden. Derfor samarbejder Slagelse Kommune med Nationalmuseet, som varetager driften af museet ved Trelleborg, om rekonstruktionsprojektet Den Genskabte Borg.

"Nyt multihus indvies på Vikingeborgen Trelleborg"