Danske ringborges skæbne afgøres i september

Slagelse.News – »Vi krydser naturligvis fingre for, at det lykkedes at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og i så fald kommer borgene i den helt specielle gruppe af kulturattraktioner, der er af enestående universel betydning og umistelige for verdensarven,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg, Nationalmuseet.

"Danske ringborges skæbne afgøres i september"

Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos

Slagelse.Info – Fra 1160’erne og frem til reformationen var johanniterne, som var en ridder- og hospitalsorden, til stede i Slagelse. Antvorskov Kloster var deres hovedsæde i hele Norden. Historikeren Adam Wagner har lavet en dokumentarudsendelse i to dele, hvor man kan høre om Johanniterordenens spændende historie.

"Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos"

Trelleborg er klar til påskeferien

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – »Vores vikinger har afpudset formen, øvet deres kampteknikker og forfinet madlavningsevnerne. De er nu helt klar sammen med Trelleborgs dygtige formidlere til at modtage gæster og indføre dem i det fascinerende liv som viking i vores unikke landsby Slagløse på Trelleborg,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg ved Slagelse.

"Trelleborg er klar til påskeferien"

Arkæologer søger vikingespor på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – Trelleborg er omgivet af Tude Å og Vårby Å. Åens vandstand har ændret sig gennem tiden og måske været dybere for 1000 år siden. Vikingeskibe var smalle og designet med en lav køl. Måske var åen sejlbar for i hvert tilfælde mindre vikingeskibe.

"Arkæologer søger vikingespor på Trelleborg"

Lokal fond donerer 2 millioner til Slagelse Museum

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Slagelse.News – Donationen skal bruges til at formidle og forske i Antvorskov kloster og slægten Schous virke i Slagelse. Museet har allerede gode erfaringer formidling af Antvorskov klosterruin, og nu bliver der mulighed for at sætte ekstra blus på udstillinger og forskning.

"Lokal fond donerer 2 millioner til Slagelse Museum"

Krigsbunker bliver til spansk trappe

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). Slagelse.News – Få en rundvisning i krigsbunkeren bag Sct. Mikkels Kirke. Samtidig kan du se og høre mere om planerne for Fisketorvet i Slagelse Midtby. Den 24. og 25. september 2020 har alle mulighed for at høre om planerne for Fisketorvet i Slagelse Midtby og at besøge bunkeren, der snart rives ned. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelelse. Det fremgår også af referater fra blandt andet Erhvervs-…

"Krigsbunker bliver til spansk trappe"