Danmarks ældste langhus gennemgår historisk restaurering

Slagelse.News – »Det er helt fantastisk, at vi nu med økonomisk støtte fra hele 14 forskellige fonde har mulighed for at foretage en gennemgribende renovering af det gamle Trelleborg Langhus. Rekonstruktion af en af kongeborgens langhuse står i dag som ikon ikke alene for Trelleborg, men også for Vestsjælland og hele Danmark,« lyder det fra Trelleborg.

"Danmarks ældste langhus gennemgår historisk restaurering"

A.P. Møller-penge til Trelleborg

Slagelse.News – »Allerede i dag kan man komme tæt på borglivet, som det blev levet på Harald Blåtands tid på Trelleborg. Med etableringen af Den Genskabte Borg får vi mulighed for at gøre formidlingen og oplevelsen af verdensarven endnu stærkere og mere nærværende for de besøgende, når de kommer til at stå overfor en rekonstruktion af det imponerende forsvarsværk, som Harald Blåtand opførte,« lyder det fra borgmesterkontoret i Slagelse.

"A.P. Møller-penge til Trelleborg"

Trelleborg-skilte understreger Unesco-certificering

Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg i Slagelse har ligget, hvor den ligger i over tusind år, men noget er afgørende nyt. Trelleborg er nemlig opgraderet til ikke kun at være en seværdighed af national karakter, men til at være en seværdighed med karakter af vigtig verdensarv.

"Trelleborg-skilte understreger Unesco-certificering"

Harald Blåtands ringborge bliver UNESCO verdensarv

Slagelse.News – »Vi kan alle være stolte og glade over udpegningen, og det er så fortjent, at Trelleborg nu er, hvor de skal være. Udpegningen matcher perfekt ind i den erhvervsstrategi, som vi lige om lidt præsenterer, og hvor vi også satser på turisme. I budgetforliget som netop er indgået, understreges det også, at kultur er en af vores indsatsområder,« lyder det fra viceborgmesteren i Slagelse Kommune.

"Harald Blåtands ringborge bliver UNESCO verdensarv"

Oplev de vilde vikingekrigere på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – Med en fængende og medrivende atmosfære vil “Slaget om Trelleborg” tage publikum tilbage til vikingetiden og vise vikingernes krigerliv og imponerende kamptaktikker. Slaget om Trelleborg udkæmpes fra den 20. juli til den 23. juli.

"Oplev de vilde vikingekrigere på Trelleborg"

Danske ringborges skæbne afgøres i september

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – »Vi krydser naturligvis fingre for, at det lykkedes at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og i så fald kommer borgene i den helt specielle gruppe af kulturattraktioner, der er af enestående universel betydning og umistelige for verdensarven,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg, Nationalmuseet.

"Danske ringborges skæbne afgøres i september"

Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Slagelse.Info – Fra 1160’erne og frem til reformationen var johanniterne, som var en ridder- og hospitalsorden, til stede i Slagelse. Antvorskov Kloster var deres hovedsæde i hele Norden. Historikeren Adam Wagner har lavet en dokumentarudsendelse i to dele, hvor man kan høre om Johanniterordenens spændende historie.

"Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos"

Nu kan du finde din slægt og få data om historiske livsforløb

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Zand.News – Rigsarkivet og Københavns Stadsarkiv bygger historiske livsforløb for alle danskere fra 1787 til 1901. Alle interesserede kan nu søge i Link-Lives’ data og gå på jagt i deres egen og Danmarks historie.

"Nu kan du finde din slægt og få data om historiske livsforløb"

Trelleborg er klar til påskeferien

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Slagelse.News – »Vores vikinger har afpudset formen, øvet deres kampteknikker og forfinet madlavningsevnerne. De er nu helt klar sammen med Trelleborgs dygtige formidlere til at modtage gæster og indføre dem i det fascinerende liv som viking i vores unikke landsby Slagløse på Trelleborg,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg ved Slagelse.

"Trelleborg er klar til påskeferien"