Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Slagelse.Info – Fra 1160’erne og frem til reformationen var johanniterne, som var en ridder- og hospitalsorden, til stede i Slagelse. Antvorskov Kloster var deres hovedsæde i hele Norden. Historikeren Adam Wagner har lavet en dokumentarudsendelse i to dele, hvor man kan høre om Johanniterordenens spændende historie.

"Dokumentar om Antvorskov Kloster i Slagelse og Rhodos"

Arkæologer søger vikingespor på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). Slagelse.News – Trelleborg er omgivet af Tude Å og Vårby Å. Åens vandstand har ændret sig gennem tiden og måske været dybere for 1000 år siden. Vikingeskibe var smalle og designet med en lav køl. Måske var åen sejlbar for i hvert tilfælde mindre vikingeskibe.

"Arkæologer søger vikingespor på Trelleborg"

Trelleborgs mysterier (del 4)

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). Slagelse.Info – Detaljerne om enkelte slag er gledet ud af historien, men resultatet huskes. Harald Blåtand tabte og enten flygtede eller blev sendt i landflygtighed. Han endte på Jomsborg i det nuværende Tyskland, hvor kongen, der kristnede Danmark, nu kunne sidde blandt hedenske lejesoldater.

"Trelleborgs mysterier (del 4)"