Motion, natur og historie i Korsør – tre artikler

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.Info – Hvis du er til cykel-, løbe- eller gåture i naturen, så kan du læse disse tre små artikler om Lilleøanlægget, Korsør Overdrev og Svenstrup Park. De handler om cykel-, løbe- eller gåture rundt i Korsørs ukendte historie.

Du bemærker måske ikke, hvordan det var, når du går, løber eller cykler rundt i Lilleøanlægget, Korsør Overdrev og Svenstrup Park.

Artiklerne hjælper dig på vej rundt, så du både kan opleve naturen og bemærke historiens vingesus.

Motion, natur og historie (1) – Lilleøanlægget i Korsør

Første miniartikel tager udgangspunkt i Kählers Teglværk i Lilleøanlægget i Korsør. Gåturen rummer masser af oplevelser af småsøer og et rigt fugle- og dyreliv.

Du kan blandt andet læse om Lilleøanlægget, som er Kählers Teglværks gamle lergrav. Området er del af Tårnborgparken, der måske er mere kendt.

Læs på: Motion, natur og historie (1) – Lilleøanlægget i Korsør.

Motion, natur og historie (2) – Halsskov Overdrev

Anden artikel tager udgangspunkt i overdrevet på Halsskov-halvøen. Det var oprindeligt et overdrev og dermed en slags udkantsområde med husdyr, men nu kan du gå, løbe og cykle.

Du kan læse mere om overdrevet, som rummer hverdagshistorier tilbage fra stenalderen. Overdrevet ligger mellem Kruusesminde og Musholm Bugt Feriecenter.

Læs på: Motion, natur og historie (2) – Halsskov Overdrev.

Motion, natur og historie (3) – Svenstrup Park

Tredje artikel tager udgangspunkt i Svenstrup Park, hvor der oprindeligt var en lavvandet bugt med småøer og senere et nor, der var afskåret fra Korsør Nor.

Du kan læse mere om kongevejen over vadestedet og den senere losseplads, der kom i forbindelse med landvindingerne. Nu er der park og natur – og måske nogle dyr.

Læs på: Motion, natur og historie (3) – Svenstrup Park.

Forside for historisk: Slagelse, Korsør og Skælskør.

Øverst: Udsigt over Korsør Nor fra Svenstrup Park. (Foto: Jesper Nielsen). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.