Medicin får PFAS hurtigere ud af kroppen

Zand.News – »Vi har vist, at det er muligt at udskille PFAS hurtigt, når man får denne medicin. Det er et vigtigt studie, selvom studiet kun er første brik i puslespillet til en mulig behandling. Målet med forskningen er at kunne give håb om behandling til de mennesker, der har været særligt udsat for PFAS,« lyder det fra et forskningsprojekt i Region Sjælland.

"Medicin får PFAS hurtigere ud af kroppen"

Snak med SK Energi på Borgerservice

Slagelse.News – »Jeg glæder mig til at møde folk ansigt til ansigt. Det er jo anderledes end over telefonen. På den her måde kan vi få en god, personlig snak om ønsker og behov. Og måske aflive nogle myter. Det kan være svært at gennemskue, hvad der er op og ned i et konstant forandret energimarked,« lyder det fra SK Energi.

"Snak med SK Energi på Borgerservice"

Inddragelsesproces og borgermøde i Skælskør

Skaelskor.News – Sidste år besluttede Klima- og Miljøudvalget i Slagelse Kommune at stoppe arbejdet for at etablere en sluse ved Slagternæse, fordi slusen ville komme til at ligge i beskyttet natur. Derfor er arbejdet med en landbaseret højvandssikring i Skælskør nu skudt i gang. Det sker med et borgermøde torsdag den 29. februar på Skælskør Bibliotek.

"Inddragelsesproces og borgermøde i Skælskør"

Ny aftale skal sikre rent vand og mere natur

Slagelse.News – Aftalen betyder, at opkøbes 500 hektar jord i nærheden af Envafors’ vigtigste drikkevandsindvindinger. Jorden skal opkøbes gennem frivillige aftaler med ejerne, og meningen er, at den opkøbte jord skal bruges til at plante skov og skabe natur, hvor der ikke må bruges gødning og sprøjtemidler.

"Ny aftale skal sikre rent vand og mere natur"

Institut for Agroøkologi vinder Klima- og Miljøpris

Slagelse.News – Institut for Agroøkologi Flakkebjerg modtog prisen som anerkendelse af deres forskning i fremtidens landbrug. Gennem forsøg med præcisionssprøjtning er instituttet nået langt i forhold til at reducere brugen af pesticider, hvilket har sikret en mere bæredygtig plantebeskyttelse.

"Institut for Agroøkologi vinder Klima- og Miljøpris"

Kommunen genbruger tegltag for at spare CO2

Slagelse.News – »Hvis vi gjorde, som vi plejede, så ville de gamle teglsten blive kasseret og brugt som vejfyld. På kort sigt er det også dyrere at genbruge teglstenene end at skifte til et nyt eternittag. Men på den lange bane forventer vi, det bliver billigere,« lyder det fra ejendomschefen i Slagelse Kommune.

"Kommunen genbruger tegltag for at spare CO2"

Solstrålehistorie om 1512 solpaneler i Flakkebjerg

Slagelse.News – »Fra kommunens side bakker vi op om Flakkebjerg og den forskning, der foregår, med den samarbejdsaftale, vi har indgået. Jeg kører forbi hver dag, og følger derfor byggeriet med stor interesse. Vi har brug for mere grøn energi, og jeg glæder mig til at se de resultater, der kommer ud af projektet, og hvordan de kan være med til at løse nogle af de udfordringer, der er med at kombinere landbrug og solpaneler…

"Solstrålehistorie om 1512 solpaneler i Flakkebjerg"