Fremtidens filminstruktører fra 7. klasse i Slagelse Kommune

Slagelse.News – Elever fra 7. klasse på Broskolen, Baggesensskolen, Vemmelev Skole, Antvorskov Skole og Marievangsskolen har lavet dokumentarfilm i samarbejde med professionelle filmfolk. På torsdag skal vinderne af bedste idé, bedste interview og publikumsprisen kåres.

"Fremtidens filminstruktører fra 7. klasse i Slagelse Kommune"

Vestermose Friskole anlægger vild have

Slagelse News – Vestermose Natur- og Idrætsfriskole nord for Slagelse sætter alle sejl til, når den store, nationale Naturvidenskabsfestival fejer hen over Danmark. Årets tema er “Helt vildt”, og eleverne på friskolen og børnene i børnehaven vil anlægge en vild have, som alle skal have mulighed for at komme i fremover – børn, forældre, bedsteforældre og alle interesserede i lokalområdet.

"Vestermose Friskole anlægger vild have"

Halvdelen af børn med autisme kommer ikke i skole

Zand.News – Tæt på halvdelen af børn med autisme har ufrivilligt skolefravær. I 2016 var det 28 procent, i 2019 var det 35 procent, og nu er det 45 procent i hele landet. »Skolerne og kommunerne formår ikke at kompensere børn med autisme og give dem den støtte, de har brug for, for at kunne gå i skole,« lyder det fra Autismeforeningen.

"Halvdelen af børn med autisme kommer ikke i skole"

Børns brug af cykelhjelm slår ny rekord

Zand.News – Antallet af skolebørn med cykelhjelm er historisk højt. Det viser en undersøgelse i 33 byer, herunder Slagelse. De yngste skolebørn er de bedste, mens teenagerne har problemer. Hver anden teenager siger, at forældrene har indflydelse på det. »Børn kopierer de voksnes adfærd,« udtaler Rådet for Sikker Trafik. Altså skal forældrene huske at bruge cykelhjelm.

"Børns brug af cykelhjelm slår ny rekord"