Enhedslisten: Knuth, hans spindoktor og alle rygklapperne er dårlige tabere

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). “Enhedslisten synes Knuth, hans spindoktor og alle rygklapperne er dårlige tabere.” Og Det Radikale Venstre har “solgt sin sjæl til Dansk Folkeparti og Venstre”, skriver Enhedslisten i en udtalelse.

"Enhedslisten: Knuth, hans spindoktor og alle rygklapperne er dårlige tabere"

Blå blok med i aftale med John Dyrby og Villum Christensen

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). Alle partier i Slagelse byråd går med i en bred samarbejdsaftale om konstituering af byrådet med blandt andet John Dyrby Paulsen (S) som borgmester og Villum Christensen (LA) som viceborgmester og om den politiske retning i valgperioden 2018-2021. Vi bringer aftalen i uddrag.

"Blå blok med i aftale med John Dyrby og Villum Christensen"

Villum Christensen (LA) og John Dyrby (S) deles om borgmesterpost

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). Villum Christensen (LA), der ikke ville være det afgørende mandat for en S-borgmester, bliver nu det afgørende mandat, mod han får halvdelen af perioden som borgmester.

"Villum Christensen (LA) og John Dyrby (S) deles om borgmesterpost"

Borgmesterforhandlinger i Slagelse er grundstødt

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). Konstitueringsdrøftelserne i det nyvalgte byråd i Slagelse Kommune er “grundstødt”. Det oplyser Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre i en pressemeddelelse her til aften (onsdag den 29. november 2017).

"Borgmesterforhandlinger i Slagelse er grundstødt"

Nye Borgerlige sikrer Liberal Alliance en plads i byråd

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). De tekniske valgforbund sikrer Liberal Alliance og Det Radikale Venstre deres pladser i byrådet i Slagelse Kommune. Dermed har Nye Borgerlige og Alternativet hjulpet henholdsvis Liberal Alliance og Det Radikale Venstre i byrådet.

"Nye Borgerlige sikrer Liberal Alliance en plads i byråd"

Hvad betyder valgforbund for et parti til byrådsvalget

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). Et valgforbund er ikke et konkret samarbejde, men er et valgteknisk samarbejde mellem politiske partier (kandidatlister) ved blandt andet kommunalvalg og regionsvalg. Et valgforbund regnes som et samlet parti, når mandaterne fordeles i første omgang, og derfor kan partierne ligefrem miste eller vinde et mandat.

"Hvad betyder valgforbund for et parti til byrådsvalget"

Byrådskandidater opstilles sideordnet eller i bestemt rækkefølge

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). Partierne kan opstille deres kandidater enten sideordnet eller i en bestemt rækkefølge (partiliste). De fleste partier vælger sideordnet (og nomineret) opstilling, men flere røde partier vælger bestemt rækkefølge.

"Byrådskandidater opstilles sideordnet eller i bestemt rækkefølge"