Nye Borgerlige sikrer Liberal Alliance en plads i byråd

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

De tekniske valgforbund sikrer Liberal Alliance og Det Radikale Venstre deres pladser i byrådet i Slagelse Kommune. Dermed har Nye Borgerlige og Alternativet hjulpet henholdsvis Liberal Alliance og Det Radikale Venstre i byrådet.

Et valgforbund er ikke et konkret samarbejde, men er et valgteknisk samarbejde mellem politiske partier ved blandt andet kommunalvalg. Et valgforbund regnes som et samlet parti, og hvis det ene parti i valgforbundet ikke kommer ind, kan det andet parti i valgforbundet bruge stemmerne.

Der var anmeldt følgende valgforbund til byrådsvalget i Slagelse Kommune:

  • SF og Enhedslisten
  • Dansk Folkeparti og Venstre
  • Nye Borgerlige og Liberal Alliance
  • Alternativet og Det Radikale Venstre
  • Fair Balance og Det Konservative Folkeparti
  • Socialdemokratiet, Kristendemokraterne og Tværfaglig Politisk Liste

Nye Borgerlige, Alternativet, Fair Balance, Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne og Tværfaglig Politisk Liste opnåede ikke valg til byrådet. Liberal Alliance og Det Radikale Venstre opnåede heller ikke stemmer nok til at komme i byrådet, men de kom ind med stemmer fra valgforbund.

Liberal Alliance havde to mandater i byrådet, men Liberal Alliance fik ikke nok stemmer til at beholde blot en plads i byrådet. Men Liberal Alliance og Nye Borgerlige var i valgforbund, og da Nye Borgerlige ikke fik nok stemmer til at komme i byrådet, overgik deres stemmer til Liberal Alliance. Dermed har Nye Borgerliges vælgere hjulpet Liberal Alliance med at beholde en plads i byrådet.

Alternativet og Det Radikale Venstre var i valgforbund med hinanden, og da Alternativet heller ikke fik tilstrækkeligt med stemmer, overgik deres stemmer til Det Radikale Venstre, således Det Radikale Venstre kunne komme i byrådet.

Nye Borgerliges stemmer har dermed sikret, at Liberal Alliance kunne fastholde et ud af to tidligere mandater, og Alternativet har sikret, at Radikale Venstre kunne komme i byrådet med et mandat.

Du kan læse mere om hvad valgforbund betyder for et parti til byrådsvalget her.

Foto (arkiv): Robert Kronberg / Slagelse Media

[d12-green title=”Berit Hansen skriver”]Tydeligt at vælgerne straffer LA for sin opførsel i sidste periode – sidder med valgets største nederlag! Hvor mange af Nye Borgerliges vælgere vidste mon på forhånd, at deres stemme kunne sikre Villum en plads i byrådet …?[/d12-green]

[d12-accept title=”Thomas Vesth skriver”]Hvis valgforbundet ikke havde været der, havde et mandat været billigere, så måske LA have klaret det uden. I virkeligheden var strategien, at vi i Nye Borgerlige skulle opnå mindst 1000 stemmer, så ville vi være kommet i byrådet, selvom LA vil få et dårligt valg. Men LA fik et katastrofevalg, derfor den uventede situation. NB havde et flot valg og manglede kun 117 stemmer.[/d12-accept]

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *