Du kan nå at søge om at hjemmestemme

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Læsetid: 4 min.

Slagelse News – Du kan søge om at stemme i dit eget hjem til og med den 4. november. Alternativt kan du brevstemme til og med fredag den 12. november.

Du kan søge om at stemme i dit eget hjem, hvis du ikke kan møde op på et afstemningssted til kommunalvalget og regionsvalget den 16. november 2021. Det oplyser Slagelse Kommune på sin hjemmeside.

Man kan ansøge telefonisk til Slagelse Borgerservice

Du kan søge om at brevstemme hjemmefra, hvis du er syg, handicappet eller på anden måde uden af stand til fysisk at forlade dit hjem.

Du kan søge om at stemme i dit eget hjem til og med den 4. november i biblioteker- og borgerservices åbningstider.

Du kan give besked til lokalcentret, handicapcentret, hjemmeplejen eller din hjemmehjælper, så de kan hjælpe dig med at få og indsende ansøgningsskemaet, skriver kommunen.

Du kan også hente ansøgningsskemaet i dit borgerservicecenter eller ansøge telefonisk ved at kontakte Slagelse Biblioteker & Borgerservice på telefon 58 57 57 57.

Når du har ansøgt, vil du efterfølgende få besked om, hvilken dag og tidspunkt brevstemmemodtagerne kommer på besøg for at modtage din brevstemme.

Brevstemning i eget hjem kommer til at foregå:

  • Tirsdag den 9. november i Slagelse
  • Onsdag den 10. november i Korsør, Skælskør og Gl. Hashøj.

Hvis du bor på et plejehjem, bor i visse boformer, er indlagt på et sygehus eller er indsat i et fængsel eller et arresthus, kan du stemme der. Du vil få besked om tidspunktet forud for valgdagen.

Hvordan ændrer man afstemningssted?

Hvis du har et handicap eller har nedsat førlighed kan du ændre valgsted inden for din bopælskommune. Du kan søge om at ændre valgsted til og med den 8. november kl. 12.00.

Du kan hente ansøgningsskema på dit nærmeste Bibliotek og Borgerservice eller få det tilsendt, hvis du ringer til Slagelse Biblioteker og Borgerservice på telefon 58 57 57 57.

Har du spørgsmål vedrørende ændring af afstemningssted, skal du kontakte Folkeregisteret på tlf. 58 57 36 00.

Hvornår og hvornår kan jeg brevstemme?

Hvis du ikke kan stemme på valgdagen eller bare foretrækker at stemme før valgdagen, kan du brevstemme. Du kan brevstemme i borgerservice, udover du kan søge om at stemme i dit eget hjem.

Du kan brevstemme i alle landets kommuner, uanset hvor du bor. I Slagelse Kommune kan du brevstemme hos:

  • Bibliotek og Borgerservice, Stenstuegade 14, Slagelse
  • Bibliotek og Borgerservice, Bernstensgade 3, Korsør
  • Bibliotek og Borgerservice, Vestergade 4, Skælskør.

Du kan brevstemme til og med fredag den 12. november. Husk legitimation i form af sundhedskort/sundhedskortapp, pas eller kørekort/kørekortsapp.

Du kan brevstemme inden for borgerservicecentrenes almindelige åbningstid. Dog holder der ekstraordinært åbent på Skælskør Bibliotek og Borgerservice for brevstemmer lørdag den 30. oktober og lørdag den 6. november kl. 10-13.

Læs om partilister og lokallister på: Kommunalvalg og regionsvalg 2021.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Ricochet64 / iStock). RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.