Borgmesterforhandlinger i Slagelse er grundstødt

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Konstitueringsdrøftelserne i det nyvalgte byråd i Slagelse Kommune er “grundstødt”. Det oplyser Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Venstre i en pressemeddelelse her til aften (onsdag den 29. november 2017).

Radikale Venstre (B), Dansk Folkeparti (O) og Venstre (V) oplyser i en fælles pressemeddelelse, at de har forsøgt at samle et byråd i et bredt samarbejde, men at de ikke er nået frem til noget resultat. Dog vil de arbejde for det på konstitueringsmødet på fredag.

Socialdemokratiet (A), Enhedslisten (Ø) og SF (F) har betingelsesløst valgt at pege på John Dyrby Paulsen (S), selvom B, O og V har bragt borgmester Stén Knuth (V), Ann Sibbern (O) og Knud Vincents (V) på banen som mulige borgmestre.

B, O og V oplyser, at de “finder det helt uanstændigt”, hvis der skal trækkes lod om borgmesterposten.

Det planlagte konstitueringsmøde skal ledes af det længst siddende byrådsmedlem, som er Flemming Erichsen (S), der i øvrigt er tidligere borgmester i Korsør. Villum Christensen (I) står forsat i midten og kan derfor afgøre det 16. mandat til en af fløjene. Den formelle frist for et valg er den 15. december.

Sidste nyt: Villum Christensen (LA) og John Dyrby (S) deles om borgmesterpost.

Foto (arkiv): Robert Kronberg / Slagelse Media

[d12-global title=”Tommy Hedemand kommenterer”]Lodtrækning vil være fuldstændig uacceptabel i sådan en vigtig sag som at administrere Slagelses skatteborgeres penge. Jeg bliver helt bekymret over denne pinlige sag fra politisk side, så et NYVALG er nok snart den eneste mulighed, så borgerne kan tage stilling igen ovenpå alt det der er sket, og samtidig kunne borgerne tage stilling til, om man skal gå tilbage til den gamle kommune-konstellation, hvor man skiller Slagelse og Korsør fra hinanden og går tilbage til den gamle Kommune-ordning.[/d12-global]

 

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *