Villum Christensen (LA) og John Dyrby (S) deles om borgmesterpost

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Villum Christensen (LA), der ikke ville være det afgørende mandat for en S-borgmester, bliver nu det afgørende mandat, mod han får halvdelen af perioden som borgmester.

Borgmesterkæden kommer til at på omgang i Slagelse Kommune de næste fire år. Det står klart, efter Socialdemokraterne, Liberal Alliance, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har fået samlet et snævert flertal efter ni dages forhandlinger. Det skriver TV2 Øst.

Det bliver Socialdemokratiets John Dyrby Paulsen, som starter med at være borgmester i to år, og derpå bliver det Liberal Alliances Villum Christensen, der bliver borgmester i endnu to år.

Dermed ender Liberal Alliance (LA) alligevel med at give rød blok det afgørende mandat, hvilket LA ellers havde lovet, at de ikke ville gøre, og som LA’s landsformand tidligere har modsat sig. Det sker efter, at borgmesterforhandlingerne i blå blok var grundstødt.

Læs også: Nye Borgerlige sikrer Liberal Alliance en plads i byråd.

Grafik: Slagelse Media

[d12-global title=”Annette Green Knakkergaard kommenterer”]Det mest latterlige politiske kompromis. Pinligt at være borger i Slagelse.[/d12-global]

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *