Coronareglerne er til for vores allesammens skyld

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – Mange små grupper bliver hurtigt til flere hundrede mennesker. Husk de gode vaner med at holde afstand, spritte af, vaske hænder og tage hensyn i butikker, transportmidler og det offentlige rum, siger rigspolitichefen.

»Vi har vist før, at vi som samfund kan bremse smitten. Og det er stadigt vigtigt at holde afstand og holde fast i gode vaner,« siger rigspolitichef Thorkild Fogde i en pressemeddelelse.

Mange små grupper bliver til hundreder af mennesker

Der er behov for, at vi alle sammen forstår og overholder reglerne om, hvor mange og hvor tæt vi kan samles i sommervarmen. Derfor kommer rigspolitichef Thorkild Fogde nu med en generel opfordring til alle, der er ude for at nyde det gode vejr i weekenden.

»Når I nu er derude, så tænk på, at ingen af os har lyst til, at vi igen skal til at lægge yderligere begrænsninger på vores muligheder for at være sammen. Vi ser desværre et stigende antal smittede, og det er derfor nu, at vi skal vi huske de gode vaner, så vi undgår nye begrænsninger,« siger rigspolitichefen.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Det er især reglerne om, hvor mange og hvor tæt man må samles, som det er vigtigt at efterleve.

Forsamlinger på op til 100 personer er tilladt, men på grund af smitteudviklingen er den planlagte forhøjelse til 200 personer udsat, og i sommervarmen kan mange små grupper hurtigt blive til flere hundrede mennesker.

Læs også: Forsamlingsforbuddet hæves ikke i denne omgang.

»Politiet er fortsat til stede i byer, strande og parker. Og vi vil skride ind, hvis vi kan se, at antallet af personer og tætheden i et område bliver for stor. Det gælder ikke mindst i de egne af landet, hvor tallene viser, at smitten i øjeblikket breder sig,« siger Thorkild Fogde og fortsætter:

»Når vi varsler særlige hotspots, er det for at gøre folk opmærksomme på, at man bør søge et andet sted hen, hvis man kan se, at der er for mange mennesker til stede. Ellers risikerer vi, at vi må lukke området helt.«

Husk at holde afstand, spritte af og vaske hænder

I det hele taget gælder det om at huske de gode vaner med at holde afstand, spritte af, vaske hænder og i det hele taget tage hensyn til hinanden. Både i butikker, transportmidler og det offentlige rum.

Læs også: Gode råd om brug af stof- og CE-mundbind.

»Vi ser desværre enkelte forsøg på at udfordre reglerne og gennemføre arrangementer, hvor vi må gå ind og sige, at den går altså ikke. Det er derfor, at vi gerne vil ud med budskabet om, at reglerne er til for vores allesammens skyld, så vi kan holde smitten under kontrol,« afslutter han.

Det er et fælles ansvar, også selvom vejret er godt, siger rigspolitichefen.

Foto: Sundhedsstyrelsen

Øverst og i midten af artikel: Infografik. (Foto: Rigspolitiet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.