Zoneforbud til to gerningsmænd på Motalavej

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Politiet har meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt torsdag aften i forbindelse med uroligheder ved Motalavej på Halsskov.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt torsdag aften. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

De to meddelte zoneforbud gælder foreløbig i en måned

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag fredag meddelt zoneforbud til to af de personer, der blev anholdt torsdag aften i forbindelse med de uroligheder, der fandt sted i området ved Motalavej på Halsskov. De meddelte zoneforbud gælder foreløbig i en måned.

Zoneforbud kan tages i anvendelse, når et område generelt er plaget af gentagne episoder med vold og andre strafbare forhold, og forbuddet kan meddeles til personer, der udviser særlig utryghedsskabende adfærd eller ved sin adfærd bidrager til at skabe særlig utryghed.

Læs også: Politi indfører igen visitationszone på Motalavej.

En person med et zoneforbud må ikke færdes frem og tilbage eller tage ophold inden for en radius af 500 meter fra det sted, hvor adfærden har fundet sted.

Beboere på Motalavej, som får meddelt et zoneforbud gældende for området, kan passere gennem området for at komme fra og til bopælen som for eksempel for at gå på arbejde eller på indkøb, men de pågældende må ikke i øvrigt hverken færdes i området eller tage ophold.

Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes i førstegangstilfælde normalt med ubetinget fængsel i 7 dage.

Oplever fortsat stor vilje til slagsmål og voldelige opgør

»Vi oplevede i går aftes, at der fortsat er stor vilje til at indlade sig i slagsmål og voldelige opgør, og vi oplever i det hele taget, at flere personer optræder utryghedsskabende i området,« siger politidirektør Lene Frank og fortsætter:

»På baggrund af gårsdagens hændelser har vi besluttet at tage yderligere et redskab i brug. I første omgang har vi identificeret to personer i målgruppen for et zoneforbud, men vi har flere personer i kikkerten. Hvis uroen fortsætter, kan deltagerne således se frem til, at de også kan blive mødt med zoneforbud. Overtrædelse af et meddelt zoneforbud straffes normalt hårdt, og vi vil have stort fokus på, at de personer, der er meddelt zoneforbud, ikke færdes eller tager ophold i området.«

Læs også: 24 blev anholdt og sigtet på Motalavej.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Kim Matthi Leland / Rigspolitiet). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.