Forsamlingsforbuddet hæves ikke i denne omgang

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News – De stigende smittetal medfører, at Regeringen annullerer den annoncerede hævelse af forsamlingsforbuddet til 200 personer for visse arrangører, som var planlagt til den 8. august.

På baggrund af de stigende smittetal har Regeringen besluttet, at forsamlingsforbuddet ikke bliver hævet yderligere lige nu. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Ikke det rette tidspunkt at hæve forbuddet til 200

Folketingets partier aftalte i maj måned og bekræftede ved en særlig etapeplan i juni måned, at grænsen for forsamlingsforbuddet gradvist og kontrolleret skulle hæves hen over sommeren, medmindre epidemien måtte blusse op igen.

Forsamlingsforbuddet har siden den 8. juli 2020 været på 100 personer. Regeringen annullerer nu den tidligere annoncerede hævelse af forsamlingsforbuddet til 200 personer for visse arrangører, som var planlagt til den 8. august.

»Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus. Det er afgørende, at vi bevarer den gode position Danmark er i, hvor vi har epidemien under kontrol,« siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) og fortsætter:

»Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen.«

Regeringen og Folketingets partier mødes på onsdag

Det er Statens Serum Instituts vurdering, at enhver øgning i grænsen for forsamlinger vil medføre øget risiko for smitte, og desuden vil udfordre kontaktsporingsarbejde, såfremt der konstateres smitte i forsamlingen.

Statens Serum Institut kan ikke sundhedsfagligt anbefale at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 personer til 200 personer pr. 8. august 2020 for visse arrangører.

Regeringen mødes med Folketingets partier om fase 4 i genåbningen af Danmark på onsdag den 12. august 2020, hvor forsamlingsforbuddet vil også blive drøftet. Regeringen har bedt sundhedsmyndighederne udarbejde en samlet risikovurdering, som vil indgå i drøftelserne.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Zubada / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.