Risiko for julespritbilister på vejene

Zand.News – Mange har nok prøvet at tælle genstande, når de har været i festligt lag og har fået alkohol, men det er en farlig vej at gå, da man ikke kan regne sin promille ud på den måde. Regnestykket er stort set umuligt, da vi reagerer meget individuelt. Derfor bør man afstå for fristelsen til selv at køre hjem, hvis man har drukket.

"Risiko for julespritbilister på vejene"

Børns risiko i trafikken stiger med alderen

Zand.News – Paradoksalt nok er der færre skoleklasser, som bliver undervist i trafiksikkerhed på de øvre klassetrin, selvom de ældre elevers risiko i trafikken er langt højere end de yngste. Kun 30 procent af folkeskolerne i Slagelse Kommune har undervist alle 8-9.-klasser i risikofaktorer.

"Børns risiko i trafikken stiger med alderen"

Forskudsopgørelsen åbner 15. november

Zand.News – »Det er god fornuft at tjekke, om oplysningerne, der står i forskudsopgørelsen, matcher de forventninger, man selv har for 2023. Står din løn og dine fradrag rigtigt? Ikke alene har det krone og ørebetydning, hver gang man får løn næste år, men det er også vejen til at undgå ubehagelige overraskelser, når årsopgørelsen kommer,« lyder det fra Skattestyrelsen.

"Forskudsopgørelsen åbner 15. november"

Politiet holder øje med din telefon i næste uge

Zand.News – 91 procent af bilisterne mener, at det er uacceptabelt at taste på sin mobil under kørslen. Men det er kun 74 procent af bilisterne, som svarer, at de aldrig taster på telefonen, når de kører. Hører du til de 17 procent, som mener, at det er uacceptabelt, men selv gør det?

"Politiet holder øje med din telefon i næste uge"

Advarsel mod smartwatches i trafikken

Zand.News – »Hvis uret på armen vibrerer og giver lyd, hver gang man får en besked, kan det være svært at lade være med at læse beskeden. Men det kan være lige så risikabelt at klikke på sit smartwatch og læse sin besked, som hvis man sad med en håndholdt mobil. Derfor advarer vi i en ny kampagne mod at bruge smartwatches bag rattet,« lyder det fra Rådet for Sikker Trafik.

"Advarsel mod smartwatches i trafikken"