Tænd et lys for vores frihed, håb og fremtid

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). Leder – Kl. 20.36 er det 74 år siden, at BBC reporterede, at de tyske tropper havde overgivet sig. »Slagelseanerne fik i rigt Maal Lejlighed til at nyde den, da allierede Tropper paa Vej mod København drog igennem Slagelse ad Hovedvej Nr. 1,« skrev slagelseborgmesteren.

"Tænd et lys for vores frihed, håb og fremtid"

Hvornår er en ikke-moské en moské?

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). Leder (analyse) – Spørgsmålet er, hvornår en ikke-moské er en moské, og hvornår man kan skelne mellem det tyrkiske Diyanet og for eksempel Slagelse Multikulturelle Forening, når foreningen lejer sine lokaler af Diyanet. Hvad skriver “Moskeer i Danmark II” om Diyanet.

"Hvornår er en ikke-moské en moské?"

Det startede med et kupforsøg og fortsatte med en grund

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). LEDER (OVERBLIK) – Et snævert flertal i byrådet i Slagelse Kommune har afsat alle udvalgsformænd i blå blok. Nu agter de at klage til Ankestyrelsen. Men hvad skete der på vejen fra et angiveligt kupforsøg til sagen om en grund i Svenstrup ved Korsør. Og skifter John Dyrby mening?

"Det startede med et kupforsøg og fortsatte med en grund"

Landsbyggefonden får betydelige midler i de kommende år

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). LEDER (OVERBLIK) – I de seneste fire boligaftaler er Landsbyggefondens midler fordelt til en række tiltag i den almene boligsektor. Nu er økonomien i fonden blevet kortlagt, og det viser sig, at der kommer betydelige midler. Derfor vil Regeringen lave en ny boligaftale, men forsvinder de penge ind i en industri, som tilgodeser sig selv?

"Landsbyggefonden får betydelige midler i de kommende år"

Snart er Slagelse blandt de sidste handelsbyer

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). LEDER – Måske vil der kun være fire handelsbyer tilbage i regionen i 2030, hvis 50 procent af handlen kommer til at foregår på nettet. Heldigvis er Slagelse By med på listen, men Korsør og Skælskør er ikke med. Spørgsmålet er, hvorvidt Slagelse Kommune og byrådet har fokus på fremtidens detailhandel.

"Snart er Slagelse blandt de sidste handelsbyer"

Fire borgmestre, kammerater og en skrående naturgrund

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). LEDER (OVERBLIK) – Sagen om den skrående naturgrund i Svenstrup i Slagelse Kommune blussede op igen søndag eftermiddag, hvor den tidligere borgmester Stén Knuth (V) og nuværende borgmester John Dyrby Paulsen (S) debatterede kammerateri med store bogstaver.

"Fire borgmestre, kammerater og en skrående naturgrund"