God jul og godt nytår fra Slagelse.News

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Hos Slagelse Media og Slagelse.News og ønsker vi alle vores læsere en glædelig jul og et godt nytår. Samtidig takker vi for jeres likes og kommentarer i debatterne samt for tips, billeder og pressemeddelelser i løbet af året.

Den hvide jul er aflyst, men et mindre vejrskifte i juledagene gør, at vinden slår om i det nordvestlige og lidt køligere hjørne. Det betyder, at vejret efterhånden bliver lysere med kig til solen og kun lokale byger.

Temperaturerne vil være positive om dagen, men om natten kan der være frost flere steder – med risiko for rim på veje og stier. Det skriver vagtchefen på Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Ingen hvid jul – men der kommer byger

Juleaftensdag kommer der byger flere steder, men der vil også komme enkelte solstreif mellem skyerne. Temperaturmæssigt kommer vi til at befinde os mellem 5 og 7 grader.

Om aftenen og natten kan der stadig falde enkelte byger rundt omkring, men ellers klarer vejret lidt op. Temperaturen ser ud til at holde sig over frysepunktet.

Ifølge statistikken er chancen for hvid jul 8 procent. Det svarer til, at vi oplever landsdækkede hvid jul hvert 13. år. Vi havde landsdækkende hvid jul både i 2009 og 2010. Derudover havde vi hvid jul i 1915, 1923, 1938, 1956, 1969, 1981, 1995. Det bliver til 9 landsdækkende hvide jule siden 1900.

Juledag kommer der kun enkelte byger, og der vil mere plads til solen. Det vil fortsat være ret mildt med dagtemperaurer på 5 til 7 grader. Til gengæld ser temperaturerne om natten ud til kunne komme ned nær frysepunktet.

Derved bliver julen 2019 ikke hvid, men starter gråt og lidt vådt, men vil som dagene skrider frem, byde på ganske pænt vejr med kig til solen. Sådan præsenterer DMI julen 2019.

Vi må nøjes med at drømme om en hvid jul

I’m dreaming of a white Christmas
Just like the ones I used to know
Where the treetops glisten
and children listen
to hear sleigh bells in the snow.
White Christmas af Irving Berlin (1954)

Øverst: Genrefoto. (Foto: Petrenkod / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.