Forsvarsministeren sendte soldater af sted fra Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

I går besøgte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) støtteskibet Esbern Snare på Flådestation Korsør for at hilse på soldaterne fra Garderhusarregimentet og besætningen inden skibets afgang mod Estland senere på dagen.

Esbern Snare sejler materiel og cirka 30 mand til Estland, hvor de skal indgå i det danske bidrag til NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Baltikum.

Sammenhold og solidaritet med de baltiske lande

“Vi skal vise sammenhold og solidaritet med de baltiske lande. Og vi skal sende et signal til Rusland om, at vi står sammen med vores allierede og værner om NATO’s musketér-ed. Derfor besluttede Folketinget i foråret 2017 at sende jer og jeres kollegaer til Estland for at være en del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse,” fortalte forsvarsministeren til soldaterne.

Flådestation Korsør
Foto: Forsvarsministeriet

“Størstedelen af jeres udsendelse vil gå med at være i beredskab. Sådan er hverdagen for mange af Forsvarets enheder. Det betyder ikke, at opgaven er mindre skarp eller mindre alvorlig – tværtimod er en af soldatens vigtigste opgaver at være med til at sikre freden ved at være forberedt til krig,” fortalte han videre.

200 mand fra Garderhusarregimentet i Slagelse

Forsvarsministeren sagde tak til de pårørende for deres opbakning og tak til Esbern Snare og hendes besætning. Esbern Snare står for transport af materiel og omkring 30 soldater ud af det samlede bidrag på cirka 200 mand fra Garderhusarregimentet i Slagelse.

Roskilde
Flådestation Korsør

De øvrige soldater fløj fra Roskilde Lufthavn i dag onsdag, hvor forsvarsministeren også kom for at hilse på og ønske soldaterne en god tur. Det danske bidrag består af omkring 200 mand samt forskelligt materiel. De skal være 12 måneder i byen Tapa, der ligger cirka 150 kilometer fra grænsen mod Rusland.

Læs også: Soldater fra Antvorskov bevæbnes med tunge cybervåben

Læs endvidere: Soldater fra Antvorskov advares mod russisk sexpionage

Foto: Forsvarsministeriet

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.