Veganerpartiet tilslutter sig valgforbund

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse News – »Vi har i længere tid været i kontakt med Veganerpartiet og sonderet muligheden for, at de kunne blive det fjerde blad i firkløveret,« fortæller SF, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne i Slagelse Kommune.

Byrådsvalget den 16. november 2021 i Slagelse Kommune nærmer sig med hastige skridt, og nu har Veganerpartiet tilsluttet sig SF, Det Radikale Venstre og Kristendemokraternes valgforbund. Det oplyser Det Radikale Venstre.

Veganerpartiet bliver det fjerde blad i firkløveret

SF, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne har i et fælles valgforbund haft lejlighed til at mødes og oplevet stor værdi ved dialogen, skriver Det Radikale Venstre på Facebook og forsætter:

»Vi har i længere tid været i kontakt med Veganerpartiet og sonderet muligheden for, at de kunne blive det fjerde blad i firkløveret. Den gode nyhed er nu, at Veganerpartiet, med Katrine Ida Olson i spidsen har valgt at blive en del af valgforbundet.«

Veganerpartiet har afleveret listen på Slagelse Rådhus

Katrine Ida Olsson, der er spidskandidat for Veganerpartiet, har netop afleveret de formelle papirer på Slagelse Rådhus, og hun glad for det brede samarbejde:

»Jeg er glad for det brede samarbejde vi her har skabt. Ingen kan lave den nødvendige bæredygtige omstilling alene, og jeg glæder mig til at sætte skub i de nødvendige tiltag for klima, miljø og det gode liv,« fortæller hun.

De Radikale og SF har samme fokus på klima og miljø

Troels Brandt, der er spidskandidat for Det Radikale Venstre, lægger vægt på Veganerpartiets fokus på klima, miljø og folkesundhed:

»Veganerpartiet arbejder for et bedre klima, miljø og en bedre folkesundhed. Disse områder er vi meget enige i,« siger Troels Brandt og fortsætter:

»Vi oplever, at der er mange områder, som vi med fordel kan samarbejde om. Især det humanistiske og menneskelige fokus samt klima- og miljødagsordenen er emner, som vi alle vægter meget højt på den politiske dagsorden. Vi tror på, at vores valgforbund bliver muligheden på midten, og at vi igennem et bredt samarbejde vil kunne skabe en kommune som både sikrer en god nutid og stærk fremtid.«

Jørgen Grüner, der er spidskandidat for SF, ser muligheder i at samarbejde om den grønne omstilling:

»Den Grønne omstilling skal vægtes langt højere de kommende år. Det her samarbejde giver os de bedste muligheder for at komme godt i gang,« konstaterer han.

Emil Lavsen fra Kristendemokraterne, der vendte hjem fra Sydkorea sidste år, ser frem til at stå stærkt i valgkampen:

»Forandring tager tid, og derfor er jeg glad for, at vi sammen kan kæmpe kampen og stå stærkt i den kommende valgkamp op til kommunalvalget den 16. november,« fortæller Emil Lavs, der bor i Korsør.

Øverst: Valgforbund mellem SF, Det Radikale Venstre og Kristendemokraterne samt Veganerpartier. (Foto: Skærmbillede / Det Radikale Venstre i Slagelse Kommune). SM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.