Fraråder alle unødvendige udlandsrejser

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Zand.News ─ »Budskabet til danskerne er både klart, enkelt og alvorligt. Man skal lade være med at rejse ud medmindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt,« siger ministeren.

Fra i dag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med påskeferien, mandag den 13. april 2020.

Sådan lyder meldingen fra Udenrigsministeriet, der dermed har ændret den samlede rejsevejledning for hele verden til minimum orange. Det skriver Udenrigsministeriet.

Risiko for coronasmitte og vanskelig hjemrejse

Fra i dag og en måned frem frarådes alle ikke-nødvendige rejser i hele verden. Det vil sige fra fredag den 13. marts og til og med påskeferien, mandag den 13. april 2020.

Sådan lyder meldingen fra Udenrigsministeriet, der dermed har ændret den samlede rejsevejledning for hele verden til minimum orange.

»Danskernes tryghed og sikkerhed er regeringens førsteprioritet. Derfor skærer vi nu igennem og fraråder alle ikke-nødvendige rejser i hele verden,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod og fortsætter:

»Budskabet til danskerne er både klart, enkelt og alvorligt. Man skal lade være med at rejse ud medmindre det er absolut nødvendigt. Er man allerede i udlandet, bør man rejse hjem hurtigst muligt.«

Læs også: Forbud mod fly fra coronaramte områder (Zand.News).

Beslutningen bygger på flere forhold:

  • Strenge rejserestriktioner i andre lande – i en række tilfælde indført med kort varsel. Både i forhold til lokal transport, men også for ind- og udrejse. Rejsende kan derfor ikke længere være sikre på, om de kan rejse frit, skal i karantæne ved indrejse eller får svært ved at rejse retur til Danmark.
  • Der er fortsat stigning i antallet af smittede i flere lande og desuden er der risiko for, at danskere kan være med til at sprede smitten ud i verden.
  • Flere populære rejsedestinationer, især uden for Europa, kan have et svagere sundhedssystem end det danske.

Hvad betyder orange i rejsevejledningen for mig?

Hvis du lige nu befinder dig i udlandet og ønsker at komme hjem, betyder den ændrede rejsevejledning:

  • Udenrigsministeriet opfordrer dig til at tage hjem med det samme.
  • Du skal kontakte dit rejseselskab og forsikringsselskab, hvis du har spørgsmål om, hvordan du kommer hjem.
  • Hvis udrejse ikke viser sig mulig, kan du kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcentral hele døgnet på e-mail bbb@um.dk eller på telefon +45 3392 1112.
  • Du bør tjekke de lokale restriktioner i det land, du befinder dig i.
  • Du opfordres til at tilmelde dig Danskerlisten eller via appen Rejseklar. Danskerlisten er den hurtigste måde for Udenrigsministeriet at sende dig information om det land, du befinder dig.

Ændringen betyder ikke, at de danske grænser bliver lukket for danskere eller andre der bor i Danmark, der er på vej hjem fra ferie eller andet udlandsophold.

Læs også: Coronavirus: Sådan forholder Slagelse Kommune sig.

Hvis du har planer om at skulle ud at rejse i perioden indtil den 13. april 2020, så skal du være bevidst om de risici, det indebærer. Restriktionerne kan lokalt ændre sig med meget kort varsel.

Der er en risiko for, at flere lande sætter tilrejsende i karantæne ved ankomst eller for, at man medvirker til at sprede smitten.

»Vi har alle et ansvar for fællesskabet, og vi må alle gøre vores for, at vi kommer bedst muligt igennem en svær global situation,« siger udenrigsminister Jeppe Kofod og fortsætter:

»Der er ingen tvivl om, at danskerne generelt tager situationen alvorligt og aktivt opsøger information om hvordan de bør forholde sig. Det er udtryk for præcis dét samfundssind og den ansvarlighed der er brug for nu. Og dét er der god grund til at rose danskerne for.«

Læs også: Corona: Danmark lukker ned i fjorten dage.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Fuzz / Pixabay). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.