Coronavirus: Sådan forholder Slagelse Kommune sig

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Slagelse Kommune går i gang med en organiseret lukning af skoler, daginstitutioner, jobcentre, kultur- og fritidstilbud og de fleste administrative funktioner.

Slagelse Kommune følger myndighedernes anbefalinger nøje. Derfor er kommunen gået i gang med at forberede, hvordan den kan fastholde den nødvendige akutte kommunale opgaveløsning bedst muligt, og sikre kritiske funktioner, foreløbig i to uger.

Det skriver kommunen i en nyhedsmeddelelse.

Nedlukning starter allerede på fredag den 13. marts

Slagelse Kommune går i gang med en organiseret lukning af øvrige funktioner, skoler, daginstitutioner, jobcentre, kultur- og fritidstilbud og de fleste administrative funktioner.

Lukningerne begynder torsdag den 12. marts og er gældende fra fredag den 13. marts. Skoler og daginstitutioner lukkes fra mandag den 16. marts.

Læs også: Danmark lukker ned i fjorten dage.

Kommunen opretholder de nuværende digitale kanaler i størst mulig grad og henstiller til, at de fortsat benyttes.

Der vil løbende komme information via vante kanaler – Tabulex, Aula med videre.

Alle de kritiske funktioner i kommunen forbliver åbne

Kommunens kritiske funktioner som blandt andet plejehjem, hjemmepleje og døgntilbud forbliver åbne.

Samtidig henstiller kommunen alle borgere til at bakke op om de nødvendige tiltag, som myndighederne indfører.

Læs også: Borgmester: Udvis forsigtighed og omsorg.

»Vi skal stå sammen og hjælpe hinanden. Husk at holde fysisk afstand,« skriver kommunen.

Det her er en helt ekstraordinær situation, og kommunen opfordrer til tålmodighed og forståelse. Der er mange relevante spørgsmål, som ikke kan besvares på nuværende tidspunkt.

Læs også: Advarsel mod falske e-mails fra Sundhedsstyrelsen.

Typiske spørgsmål til kommunen fra borgerne

Slagelse Kommune har samlet nogle af de mest efterspurgte informationer:

  • Har du et møde på kommunen eller jobcentret? Du skal ikke møde op, og du vil blive kontaktet af en relevant medarbejder eller mødearrangøren. Du skal være opmærksom på, at opkaldet kan fremgå som skjult nummer.
  • Har du en aftale på borgerservice? Alle bookede tider aflyses fra og med torsdag den 12. marts kl. 12. Foreløbigt frem til og med søndag den 29. marts. Kommune forsøger at afklare med Rigspolitiet, om den forsætter med nødberedskab i forhold til pas og kørekort i helt særligt akutte tilfælde.
  • Har du børn med særlige udfordringer? Kommunens døgninstitutioner og opholdssteder for børn med særlige behov holder stadig åbent og tager sig godt af jeres børn – også selv om de ikke skal i skole.
  • Har du pårørende på et ældrecenter eller som får hjemmepleje? Hvis dine pårørende har brug for hjælp, kan du være sikker på, at de får det. Hold dig selv helt væk fra dine ældre og sårbare pårørende, så længe situationen er som den er. Ring i stedet eller lav et videoopkald.
  • Hvad med nødberedskab for daginstitutioner og skoler? Kommunen etablerer nødpasning for institutionsbørn og børn fra 0.-3. klasse, hvis forældre arbejder i “beredskabet” – såsom sygehus, hjemmepleje, beredskab, politi eller lignende med en samfundsvigtig funktion – og kun hvis der er et uomgængeligt behov for nødpasning.
  • Kommer kommunen stadig på besøg? Hvis du har behov for vores hjælp, så kommer kommunen selvfølgelig. Det gælder både hjemmeplejen, hjemmesygeplejersker og udbringning af mad. Sundhedstjenesten kontakter alle familier, der får nyfødte børn i de kommende uger, og kommunen tilbyder stadig hjemmebesøg til nyfødte.
  • Hvad med svømmehaller, biblioteker og så videre? Alle idrætsfaciliteter vil være aflåste fra nu af og foreløbigt frem til mandag den 30. marts. Ligeledes vil alle indendørs kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud lukke fra nu af og foreløbigt frem til mandag den 30. marts.

Følg med på: slagelse.dk/corona.

Opdatering: Artiklen er opdateret med spørgsmål fra borgerne og svar fra kommunen.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.