200 julekort til borgere med handicap

Slagelse.News – Børn fra Fritidsklubben Marievang skrev over 200 julekort til borgere med handicap på 10 af Slagelse Kommunes bosteder. I et hjertevarmt øjeblik på et af Slagelse Kommunes bosteder lyser en kvindelig beboers ansigt op i glæde. “Jubii, det er til mig!” jubler hun, da hun ser sit navn på en af de hvide kuverter, som byrådsmedlem Christopher Trung holder i sin hånd. Selvom hans oprindelige plan var blot at aflevere julekortene til personalet,…

"200 julekort til borgere med handicap"

Gør livet surt for indbrudstyven i julen

Zand.News – Lys med censorer vil være med til at forstyrre tyven i sit arbejde, ligesom gode solide låse på døre og vinduer og eventuelt dobbelte låse på døren vil gøre det dobbelt så besværligt for tyven at bryde ind. En ekstra lås på døren eller en haspe på vinduet kan også gøre en stor forskel. Der er nemlig en klar sammenhæng mellem antallet af indbrud, og hvor svært det er for tyven at komme…

"Gør livet surt for indbrudstyven i julen"

Køb og anvend kun lovligt fyrværkeri

Zand.News – »Ulovligt fyrværkeri er meget farligt, og vi har tidligere set en del grimme eksempler på dette. Fra torsdag er det lovligt at købe fyrværkeri fra godkendte salgssteder i Danmark, og mit råd er helt klart, at man holder sig til udelukkende at købe fyrværkeri fra disse steder. Køb aldrig fyrværkeri i udlandet, og køb aldrig fyrværkeri fra ikke godkendte salgssteder – det er ulovligt,« lyder det fra politiet.

"Køb og anvend kun lovligt fyrværkeri"

Højsæson for syge og tilskadekomne kæledyr

Zand.News – »Hvor vi på to ben nyder at betragte julepynten på afstand og hygger os i timevis med at spise god mad, er julemåneden typisk en hård nød at knække for vores kæledyr – fordi de hurtigt tager skade af fed mad og nemt kommer alvorligt til skade på julekugler, julegaver og gavebånd,« lyder det fra en dyrlæge.

"Højsæson for syge og tilskadekomne kæledyr"

Levende julegaver må ikke smides væk

Zand.News – »Vi har set mange eksempler på, at folk har udsat dyr som skildpadder, kaniner eller akvariefisk, der påvirker hjemmehørende arter i naturen. I de fleste tilfælde sker det af uvidenhed og i god tro, men det er ikke desto mindre ulovligt og kan desværre gøre stor skade på naturen,« lyder det fra Miljøstyrelsen.

"Levende julegaver må ikke smides væk"