200 julekort til borgere med handicap

Artiklen er opdateret for 5 måneder siden.

Slagelse.News – Børn fra Fritidsklubben Marievang skrev over 200 julekort til borgere med handicap på 10 af Slagelse Kommunes bosteder.

I et hjertevarmt øjeblik på et af Slagelse Kommunes bosteder lyser en kvindelig beboers ansigt op i glæde. “Jubii, det er til mig!” jubler hun, da hun ser sit navn på en af de hvide kuverter, som byrådsmedlem Christopher Trung holder i sin hånd. Selvom hans oprindelige plan var blot at aflevere julekortene til personalet, kan han ikke stå for hendes begejstring og rækker hende personligt det eftertragtede kort.

Dette hjertevarme øjeblik er kulminationen på en enestående indsats fra børnene i Fritidsklubben Marievang i Slagelse. Over 200 personlige julekort er blevet skrevet og distribueret til borgere med handicap på 10 forskellige bosteder indenfor Specialcenter Slagelse. Disse kort er ikke bare en simpel hilsen; de er et budskab om omsorg, samhørighed og fællesskab.

Hvert barn skrev et julekort til en beboer

Byrådsmedlem Christopher Trung og pædagog Andreas Bentsen står bag initiativet, og har gjort det i flere år. Efter at julekortene var blevet skrevet, kørte de to initiativtagere rundt i hele Slagelse Kommune, herunder Slagelse, Skælskør, Korsør og Vemmelev, for at sikre, at hver eneste håndskrevne hilsen fandt vej til sin modtager inden juleaften.

Initiativet er blevet til i samarbejde med Specialcenter Slagelse. Det førte til, at hvert barn kunne skrive et personligt julekort til en bestemt beboer, samtidig med at GDPR-reglerne blev fuldt overholdt.

»Det er fantastisk at se, hvordan børnene engagerer sig i at bringe glæde til andre. Det er ikke kun en god gerning; det er også en værdifuld læring for dem om, at der er mennesker, der vokser op under helt andre vilkår end dem selv,« siger Anni Vilsgaard, der er leder af Fritidsklubben Marievang i Slagelse By.

Håber endnu flere vil være med til næste år

Christopher Trung har finansieret materialerne til julekortene, mens Andreas Bentsen har betalt for benzinen. De gør det frivilligt og ulønnet.

»Det er et fantastisk arbejde som børnene i Fritidsklubben Marievang har lavet, men jeg tror også det vil være fantastisk, hvis der kunne være endnu flere der vil være med til at gøre en forskel til næste år. Så løfter vi i flok,« siger Andreas Bentsen, der håber at endnu flere vil være med til at skrive julekort til næste år.

Sedra i Fritidsklubben Marievang hjælper med at skrive julekort. (Foto: Privatfoto).

Specialcenter Slagelse har kommunale botilbud i flere byer i Slagelse Kommune. Målgruppen er borgere i alle aldre med betydelige fysiske og psykiske handicap.

Øverst: Byrådsmedlem Christopher Trung og pædagog Andreas Bentsen. (Privatfoto: Christopher Trung). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/3ykz