Christopher Trung holder tale på ukrainsk

Slagelse.News – Byrådsmedlem Christopher Trung holdt tale på ukrainsk for 40 ukrainske flygtninge til jul.

I den hyggelige atmosfære i Kirke Stillinge Forsamlingshus, under skæret af julelys og glæde, fandt et hjertevarmt øjeblik sted juleaften. Byrådsmedlem Christopher Trung, der er kendt for sit engagement i lokalsamfundet og foreningen “Sammen Om Slagelse”, overraskede alle ved at holde en del af sin tale på ukrainsk, specielt henvendt til de over 40 ukrainske flygtninge, der deltog i arrangementet “Fællesjul” – en fælles juleaften den 24. december 2023.

Fællesskab og støtte i udfordrende tider

“Fællesjul” er et initiativ, der er støttet af en række dedikerede frivillige, og som sigter mod at skabe en følelse af fællesskab og varme i julens ånd, særligt for dem langt hjemmefra. Blandt gæsterne var en god blanding af danskere og ukrainere i alle aldre.

I sin tale fremhævede Christopher Trung vigtigheden af fællesskab og den støtte, som lokalsamfundet kan tilbyde i disse udfordrende tider.

»Det var et meget bevægende øjeblik,« fortæller en af deltagerne, der hedder Sofia og fortsætter:

»At se glæden og overraskelsen i mine landsfællers øjne (ukrainere, red.), da Christopher begyndte at tale vores sprog, var uvurderligt. Det viste, hvor langt han er villig til at gå for at få alle til at føle sig velkomne og værdsatte her.«

Arrangementet bød på traditionel dansk julemad, sang skrevet af Kurt Bønnerup og en følelse af fællesskab, der strakte sig langt ud over sprogbarrierer. Særligt for de ukrainske flygtninge var det en aften, der gav et strejf af normalitet og glæde i en ellers turbulent tid. Arrangementet var støttet af blandt andet Vellivforeningen, og der deltog over 170 deltagere.

Øverst: Fællesjul. (Foto: Privatfoto). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/vg4w