Sommerens vikingefestival på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – »Efter en fantastisk festival sidste år, hvor vi fejrede vikingerne med stor succes, ser vi frem til at byde besøgende velkommen igen i år. Som museumschef på Trelleborg kan jeg ikke vente med at se ringborgen blive fyldt med vikingeaktiviteter, håndværk og festlig stemning,« lyder det fra Trelleborg.

Tag med på en uforglemmelig rejse tilbage i tiden, når Vikingefestival på Trelleborg går løs. Fra lørdag den 15. til søndag den 23. juli 2023 vil Trelleborgs smukke omgivelser forvandle sig til et blomstrende vikingesamfund, hvor du kan træde ind i en verden fyldt med krigere, handel og håndværk. Det skriver Trelleborg om i en pressemeddelelse.

Oplevelser på Harald Blåtands ringborg i Slagelse

Få en uforglemmelig oplevelse i vikingernes verden, hvor historien bringes til live. Oplev et væld af sjove aktiviteter for både store som små på Harald Blåtands ringborg.

»Efter en fantastisk festival sidste år, hvor vi fejrede vikingerne med stor succes, ser vi frem til at byde besøgende velkommen igen i år. Som museumschef på Trelleborg kan jeg ikke vente med at se ringborgen blive fyldt med vikingeaktiviteter, håndværk og festlig stemning. Vi forventer, at der kommer over 1.000 vikinger i år,« udtaler Anne-Christine Larsen, der er museumschef på Trelleborg.

Vikingeboder og mange sjove vikingeaktiviteter

Kom helt tæt på vikingernes smukke håndværk, følg arbejdet når flotte plantefarvede dragter trylles frem, oplev vikingesmedens håndværk og følg træarbejdet i huggehuset. Ved vikingeboderne kan du gøre en god handel og købe alt fra vikingetøj, bånd og uld tøj til mjød, våben og fantastiske smykker.

Fra kl. 11.00-16.30 vil der hver dag være vikingeaktiviteter Trelleborgs vikingelandsby ”Slagløse”. Kom endnu tættere på fortiden imens du bager et lækkert fladbrød, skyder med vikingernes buer, rister dit navn med runer eller maler et miniskjold.

Udforsk vikingelandsbyen med de hyggelige huse og udkæmp en tvekamp, som en vaskeægte vikingekriger. Krigertræning, tvekamp med vikingesværd og andre autentiske vikingelege er gratis. Der vil dagligt være gratis rundvisninger under det årlige Vikingefestival.

Frygtløse vikingekrigere i Slaget om Trelleborg

I en kamp mellem stål, styrke og mod vil Trelleborgs historiske omgivelser blive indhyllet i vikingernes krigsråb og larmen fra kamp. Festivalens højdepunkt “Slaget om Trelleborg” vil tage besøgende med tilbage i tiden og præsentere en uforglemmelig vikingekrig, hvor vikingekrigere kæmper med alt, hvad de har. Slaget om Trelleborg finder sted hver dag kl. 13.00 fra torsdag den 20. juli til søndag den 23. juli.

Det koster 150 kroner for voksne, og 50 kroner for børn under 18 år. Parkeringen er gratis ved museet eller på marken ved Hejningevej i de markerede områder. Aktivitetsmønter kan købes i museumsbutikken og koster 25 kroner pr. mønt. Aktiviteterne koster 1-6 pr. aktivitet.

Øverst: Vikingebørn som laver fladbrød. (Foto: Trelleborg). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.