Muleposer indbringer 250.000 kroner til ferielejre

Artiklen er opdateret for 11 måneder siden.

Slagelse.News – »Vi er stolte af, at 10.000 danskere nu bærer rundt på muleposerne og dermed er ambassadører for Blå Kors Ferielejre og samtidig har været med til at give børn og unge fantastiske ferieoplevelser,« lyder det fra Blå Kors, der også har solgt muleposer i Slagelse.

I disse uger er børn og unge fra hele landet afsted på Blå Kors’ ferielejre. Nogle af pengene til lejrene kommer blandt andet fra salg af muleposer i organisationens 55 genbrugsbutikker, som er doneret af dagligvarekæden Lidl. Det skriver Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse.

“Mindre spild – mere hjerte” for blot 25 kroner

En donation af muleposer fra dagligvarekæden Lidl og opbakning fra kunderne i alle Blå Kors’ genbrugsbutikker betyder, at der nu kan sendes 250.000 kroner afsted til ferielejre for børn og unge.

Gennem de seneste to år har kunderne i Blå Kors’ genbrugsbutikker over hele landet kunne købe en mulepose for 25 kroner med teksten “Mindre spild – mere hjerte”, hvor pengene er gået ubeskåret til Blå Kors’ ferielejre.

Muleposerne er solgt i Blå Kors’ genbrugsbutikker i Assens, Billund, Bindslev, Bjæverskov, Esbjerg, Frederikshavn, Haderslev, Hadsten, Herning, Hillerød, Hjørring, Hobro, Holstebro, Horsens, Humlebæk, Kolding, København, Næstved, Nørre Nebel, Nørre Uttrup, Nørresundby, Odense, Padborg, Randers, Ribe, Rødovre, Silkeborg, Skagen, Skibbild, Slagelse, Spjald, Sæby, Søborg, Søndervig, Thisted, Tølløse, Varde, Vejle, Viborg, Ølstykke, Ørnhøj, Aabenraa, Aabybro, Aalborg, Aalestrup og Aarhus.

Alle poserne er nu solgt, og det glæder Sandra Trampedach Junget, som er projektleder for Blå Kors Ferielejre.

»Vi er stolte af, at 10.000 danskere nu bærer rundt på muleposerne og dermed er ambassadører for Blå Kors Ferielejre og samtidig har været med til at give børn og unge fantastiske ferieoplevelser,« siger hun og tilføjer:

»Vi sætter stor pris på det samarbejde, vi har haft med Lidl og genbrugsbutikkerne. Udover det vigtige økonomiske bidrag, som muleposernes salg har givet til ferielejrene, så er vi stolte af det ejerskab, som muleposerne har plantet hos de frivillige, der har solgt dem.«

Lidls 10.000 muleposer rejste 250.000 kroner

»I Lidl er vi simpelthen så glade for at høre, at alle 10.000 muleposer, som vi har doneret til Blå Kors’ ferielejre er blevet solgt. Det betyder nemlig, at der er blevet indbragt 250.000 kroner til dette års sommerlejre. Blå Kors’ arbejde med ferielejre er af afgørende betydning for at give udsatte børn og familier en bedre sommerferie og bidrage til at skabe varige minder og glæde i disse børns liv. Det er et vigtigt formål, som vi er glade for at kunne bidrage til,« fortæller Jens Stratmann, der er adm. direktør i Lidl Danmark.

Blå Kors afholder i år 11 ferielejre både i Jylland, på Fyn og Sjælland. I 2022 var 320 børn og unge afsted på ferielejre i sommer- og juleferien.

Blå Kors’ ferielejre drives af frivillige med økonomisk støtte fra fonde og virksomheder som tæller blandt andet Ole Kirk’s Fond, Hempel Fonden, Jascha Fonden, Augustinus Fonden, Vissing Fonden, Lidl og en række andre legater og fonde.

Øverst: Muleposer fra Blå Kors. (Foto: Blå Kors Danmark / Jens Peter Engedal). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.