Danmarks ældste langhus gennemgår historisk restaurering

Slagelse.News – »Det er helt fantastisk, at vi nu med økonomisk støtte fra hele 14 forskellige fonde har mulighed for at foretage en gennemgribende renovering af det gamle Trelleborg Langhus. Rekonstruktion af en af kongeborgens langhuse står i dag som ikon ikke alene for Trelleborg, men også for Vestsjælland og hele Danmark,« lyder det fra Trelleborg.

"Danmarks ældste langhus gennemgår historisk restaurering"

A.P. Møller-penge til Trelleborg

Slagelse.News – »Allerede i dag kan man komme tæt på borglivet, som det blev levet på Harald Blåtands tid på Trelleborg. Med etableringen af Den Genskabte Borg får vi mulighed for at gøre formidlingen og oplevelsen af verdensarven endnu stærkere og mere nærværende for de besøgende, når de kommer til at stå overfor en rekonstruktion af det imponerende forsvarsværk, som Harald Blåtand opførte,« lyder det fra borgmesterkontoret i Slagelse.

"A.P. Møller-penge til Trelleborg"

Trelleborg-skilte understreger Unesco-certificering

Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg i Slagelse har ligget, hvor den ligger i over tusind år, men noget er afgørende nyt. Trelleborg er nemlig opgraderet til ikke kun at være en seværdighed af national karakter, men til at være en seværdighed med karakter af vigtig verdensarv.

"Trelleborg-skilte understreger Unesco-certificering"

Harald Blåtands ringborge bliver UNESCO verdensarv

Slagelse.News – »Vi kan alle være stolte og glade over udpegningen, og det er så fortjent, at Trelleborg nu er, hvor de skal være. Udpegningen matcher perfekt ind i den erhvervsstrategi, som vi lige om lidt præsenterer, og hvor vi også satser på turisme. I budgetforliget som netop er indgået, understreges det også, at kultur er en af vores indsatsområder,« lyder det fra viceborgmesteren i Slagelse Kommune.

"Harald Blåtands ringborge bliver UNESCO verdensarv"

Sommerens vikingefestival på Trelleborg

Slagelse.News – »Efter en fantastisk festival sidste år, hvor vi fejrede vikingerne med stor succes, ser vi frem til at byde besøgende velkommen igen i år. Som museumschef på Trelleborg kan jeg ikke vente med at se ringborgen blive fyldt med vikingeaktiviteter, håndværk og festlig stemning,« lyder det fra Trelleborg.

"Sommerens vikingefestival på Trelleborg"

Danske ringborges skæbne afgøres i september

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – »Vi krydser naturligvis fingre for, at det lykkedes at blive optaget på UNESCOs verdensarvsliste, og i så fald kommer borgene i den helt specielle gruppe af kulturattraktioner, der er af enestående universel betydning og umistelige for verdensarven,« lyder det fra museumschefen på Trelleborg, Nationalmuseet.

"Danske ringborges skæbne afgøres i september"

Nyt multihus indvies på Vikingeborgen Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg er et enestående mindesmærke fra vikingetiden. Derfor samarbejder Slagelse Kommune med Nationalmuseet, som varetager driften af museet ved Trelleborg, om rekonstruktionsprojektet Den Genskabte Borg.

"Nyt multihus indvies på Vikingeborgen Trelleborg"