Harboes Bryggeri forventer endnu større underskud

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Skaelskor.News – COVID-19 og ledelsesmæssige udfordringer får Harboes Bryggeri i Skælskør til at forvente en endnu større nedtur.

Udviklingen i forlængelse af COVID-19 og yderligere strategiske omstruktureringer i Harboes Bryggeri A/S giver anledning til justering af forventningerne til regnskabsåret, der løber fra maj 2019 til april 2020.

Det skriver bryggeriet i en selskabsmeddelelse, hvor de varsler et endnu større underskud.

Markedsmæssige udfordringer som følge af COVID-19

Harboes Bryggeri A/S er i regnskabsårets 4. kvartal blevet påvirket af en række markedsmæssige udfordringer som følge af COVID-19, der påvirker forventningerne til årets resultat.

Samtidig betyder en række yderligere omstruktureringer og strategiske tiltag, at koncernen ikke forventer at realisere det forventede resultat før skat, afskrivninger og nedskrivninger, som blev oplyst i oktober og januar.

Koncernens pengestrømme fra drift og frie pengestrømme udvikler sig positivt, og Harboe har fortsat solidt kapitalberedskab til at håndtere den aktuelle situation.

Harboe forventer nu et underskud i niveauet 40-44 millioner kroner mod tidligere 20-30 millioner kroner.

Markedsmæssige og ledelsesmæssige udfordringer

Harboe offentliggør årsrapporten for 2019/2020 den 25. juni 2020. Her vil koncernen samtidig oplyse om forventningerne til regnskabsåret 2020/2021.

Disse forventninger vil være under indflydelse af en række risikofaktorer og generelle markedsmæssige betingelser, og den aktuelle situation i forbindelse med COVID-19 og varigheden af denne bidrager til yderligere usikkerhed i forbindelse med forventningerne.

Harboe forventer på basis af de gennemførte omstruktureringer, effektiviseringer og fokusering af aktiviteterne et overskud i det kommende år.

»Det har været et særdeles udfordrende år for Harboes Bryggeri A/S, hvor vi har været påvirket af en række både markedsmæssige og ledelsesmæssige udfordringer, som betyder, at vores resultater bestemt ikke bliver tilfredsstillende,« siger CEO i Harboes Bryggeri, Søren Malling, i selskabsmeddelelsen og fortsætter:

»Og den seneste udvikling med COVID-19 har sat indtjeningen under yderligere massivt pres. Men det har været meget vigtigt for os at fastholde momentum i arbejdet med vores strategiske indsatsområder, så vi får skabt fundamentet for en markant styrket værdiskabelse i koncernen. Dette arbejde påvirker resultaterne negativt i år, men vi kan allerede nu se, at indsatsen virker, og vi har derfor – på trods af fortsat usikre markedsvilkår – positive forventninger til udviklingen i 2020/2021.«

Uro og udskiftninger i ledelsen af Harboes Bryggeri

Finans.dk skriver, at de ledelsesmæssige udfordringer skyldes uenighed om den fremtidige strategi for bryggeriet. En uenighed der fik den daværende direktør Karina Harboe Laursen, driftsdirektøren og formanden til at forlade bryggeriet i december.

Læs også: Bernhard Griese bliver igen formand for Harboes Bryggeri.

Karina Harboe Laursen, der er Bernhard Grieses datter, nåede blot at være direktør i tre måneder. Herefter blev Søren Malling direktør, og Bernhard Griese blev atter formand for bestyrelsen.

Læs også: Far og datter skifter roller i Harboes Bryggeri.

Øverst: Harboes Bryggeri. (Foto: Harboes Bryggeri). PM/RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.