Storebælt udskifter medarbejdere med automater

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Fremover vil der ikke længere være personlig betjening på Storebæltsbroen.

Storebæltsforbindelsens betalingsanlæg fik sidste år en opgradering, som blandt andet gjorde det muligt at øge farten for at passere fra 30 til 50 km/t i nye ekspresbaner.

Denne mulighed benytter godt 80 procent af Storebælts kunder sig af i dag, mens andelen af bilister, der betaler med kontanter, fortsætter med at falde.

Derfor vil der ikke længere sidde medarbejdere til at modtage betaling. Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

Den personlige betjening erstattes af kontantautomater

A/S Storebælt har nu besluttet at erstatte den manuelle betjening med kontantautomater i de baner, hvor der tidligere sad en medarbejder. Det skaber samtidig et mere sikkert arbejdsmiljø.

»Vi har flere gange oplevet, at en af de bokse, som medarbejderne sidder i, blev påkørt af en passerende lastbil. Det skaber en potentielt meget farlig arbejdssituation,« siger chefen for betalingsanlægget, Jens Kjær Nielsen, og fortsætter:

»Heldigvis har det ikke ført til uheld med personskade, og med de nye kontantautomater sikrer vi nu, at det ikke kan ske.«

Nye kontantautomater minimerer samtidig smitterisikoen

Gennem mere end 20 år har kunderne på Storebælt været vant til, at de gule baner er bemandet. Men i situationen med COVID-19 har det været vigtigt for A/S Storebælt at reducere smittefare i betalingsanlægget og samtidig fortsætte med at tilbyde kunderne en mulighed for at betale kontant.

Det sker nu via selvbetjening i nye kontantautomater.

»Selv om Kontantbanerne ikke længere er bemandede, vil der naturligvis fortsat være hjælp at hente for kunderne, det foregår blot over samtaleanlægget, hvor vi vil betjene vores kunder fra vores kontrolrum. På den måde minimerer vi samtidig smitterisiko for både medarbejdere og kunder,« siger Jens Kjær Nielsen.

80 procent af alle ture betales med enten Bizz eller nummerplade i de nye ekspresbaner, hvor man kan passere med 50 km/t. Den automatiske betalingsform giver samtidig adgang til en lavere pris og en række fritidsrabatter. Cirka 19 procent af kunderne betaler med kort, mens kun 1 procent vælger kontanter.

Fremover skal kunder i Kontantbanerne køre frem til kontantautomaten og betale. Automaten modtager sedler og mønter og har en hjælp-knap til at kontakte personalet, hvis en kunde har brug for hjælp.

»De første erfaringer viser, at kunderne lige skal vænne sig til de nye kontantautomater og derfor bruger lidt ekstra tid til at betale,« siger Kjær Nielsen og fortsætter:

»Derfor er det en god ide at benytte kortbaner eller de nye ekspresbaner, medmindre man kun har kontanter med. Så undgår man den ekstra ventetid, der kan komme med de nye automater.«

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Evan Hemmingsen / Sund & Bælt). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.