Far og datter skifter roller i Harboes Bryggeri

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Skaelskor.News – Bernhard Griese har valgt at stoppe efter 39 år i spidsen for Harboes Bryggeri. Datteren, Karina Harboe Laursen, overtager den daglige ledelse. Dog fortsætter Bernhard Griese i bestyrelsen.

Administrerende direktør Bernhard Griese har valgt at stoppe efter 39 år i spidsen for Harboes Bryggeri A/S, men fortsætter i bestyrelsen. Karina Harboe Laursen bliver den nye administrerende direktør. Det skriver Harboes Bryggeri i en pressemeddelelse.

Tradition for, at Harboe-familien er aktiv i ledelsen

Ændringerne sker i tilknytning til, at Bernhard Griese har meddelt, at han finder tiden den rette til at træde tilbage fra hans mangeårige virke som selskabets direktion. Selskabet har en lang tradition for, at Harboe-familien har været aktiv i selskabets daglige ledelse.

Denne tradition fortsætter ved familiens ønske om Karina Harboe Laursens indtræden i selskabets direktion, og – fra den 1. september 2019 – tiltrædelse som administrerende direktør og dermed sjette generation, der skal føre virksomheden videre.

»Jeg er stolt over nu at kunne videregive Harboes Bryggeri A/S til næste generation. Det er vigtigt for virksomheden, og dermed for mig, at den kultur og de stærke værdier, som Harboe bygger på, også bliver en del af fremtiden,« siger Bernhard Griese og fortsætter:

»Med Karina i spidsen får vi den rigtige kombination af kontinuitet og fornyelse, og jeg vil via mit fortsatte virke i bestyrelsen bidrage med alt, hvad jeg kan, til en god fremtid for Harboes Bryggeri A/S.«

I forbindelse med ledelsesændringen udvides direktionen i Harboes Bryggeri A/S med Kirsten Ægidius, der den 1. september 2019 tiltræder en nyoprettet stilling som Chief Commercial Officer (CCO). Kirsten Ægidius er uddannet på CBS og har omfattende branchekendskab. Kirsten Ægidius blev i januar 2018 ansat i Harboes Bryggeri A/S som global salgs- og marketingdirektør.

Bred erfaring og et indgående kendskab til selskabet

Karina Harboe Laursen har haft forskellige topposter i Harboes Bryggeri A/S med ansvar for blandt andet forretningsudvikling og HR. Hun har været medlem af selskabets bestyrelse i perioden 1998-2008 og igen siden 2014 og har en bestyrelsesuddannelse fra CBS.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Karina Harboe Laursen. (Foto: Harboes Bryggeri A/S).

Karina Harboe Laursen har både forretningsmæssigt og personligt et indgående kendskab til selskabet.

Hun har også erfaring fra ledelse i andre brancher og som selvstændig og var i januar 2007 medstifter af modevirksomheden STRØM, hvor hun indtil efteråret 2018 har været en aktiv del af virksomhedens øverste ledelse.

Tidligere har hun dyrket idræt på eliteniveau og har også en uddannelse som fysioterapeut.

Direktionen vil fremadrettet bestå af Karina Harboe Laursen og Kirsten Ægidius med en øvrig ledergruppe bestående af Søren Malling (Head of Logistics), Martin Schade (Head of Production), Jon Nicolas Jensen (Head of Global Sales Harboe Ingredients), Heidi Hede Nielsen (Head of Quality and Development), Mario Hackert (Head of Technique). Virksomheden forventer inden årets udgang at effektuere ansættelsen af en ny Chief Financial Officer (CFO).

Stolt og beæret over at overtage posten som direktør

»Jeg er både stolt og beæret over at overtage posten som administrerende direktør i Harboes Bryggeri A/S, som har været en del af familien siden 1883. Jeg vil med respekt for fortiden gå ydmygt til opgaven, og jeg vil med respekt for fremtiden stå i spidsen for de forandringer, der er nødvendige for bryggeriets fremtidige position nationalt som internationalt,« siger Karina Harboe Laursen og fortsætter:

»Jeg ser frem til at levere på den eksisterende strategi, og jeg ser frem til, i samarbejde med den nye direktion, at sætte ord, visioner og handling på fremtiden for Harboes Bryggeri A/S.«

Tidligere på året overdrog ægteparret og hovedaktionærer i Harboes Bryggeri A/S i Skælskør, Bernhard og Kirsten Griese, deres A-aktier til deres tre døtre, Vibeke Harboe Malling, Karina Harboe Laursen og Pernille Harboe Obling. Aktierne havde en værdi på nominelt 5.935.980 kroner.

Læs også: Bryggeridøtre overtager aktier for 6 milliarder.

Øverst: Harboes Bryggeri. (Foto: Harboes Bryggeri A/S). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.