Viceborgmester tager afstand til hovsa-udmeldinger

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Besparelserne skal bygge på saglighed, ordentlighed og faglighed, og ikke på pludselige hovsa-udmeldinger om lukning af konkrete skoler, lyder det fra den konservative viceborgmester.

Besparelserne på kommunebudgettet skal ske på baggrund af ordentlighed og faglighed. Ikke pludselige hovsa-udmeldinger, understreger viceborgmester Jane Dahl i en pressemeddelelse fra Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune.

Besparelser skal bygge på ordentlighed og faglighed

Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune oplyser nu, at de også tager klart afstand fra SF’s Jørgen Grüners udmelding om at lukke et antal konkrete skoler i forbindelse med de kommende nedskæringer.

»Jørgen Grüner udviser et prisværdigt mod ved at udpege konkrete sparemuligheder i en økonomisk situation, der er meget svær. Men vi finder det simpelthen upassende at skabe denne utryghed blandt lærere, elever og forældre. Vi er lige nu i gang med en række budgetanalyser, der vil kulegrave, hvordan vi bedst kan redde økonomien,« siger Jane Dahl og fortsætter:

»Vi er fuldstændig klare på, at vi står med alvorlige økonomiske udfordringer. Det viser forvaltningens egen likviditetsprognose aldeles tydeligt. Men det må være vores pligt at vende hver en sten for at finde besparelser, der går så lidt ud over borgerne som overhovedet muligt.«

»Står det til os i Det Konservative Folkeparti, vil budgettet blive tilrettelagt i tæt samarbejde og dialog med vores medarbejdere. Besparelserne skal bygge på saglighed, ordentlighed og faglighed, ikke pludselige hovsa-udmeldinger,« lyder det fra den konservative viceborgmester.

Jane Dahl slår med andre ord fast, at hun “afgjort ikke” vil lægge sig fast på, om lige skolerne skal holde for.

Kommunen skal spare 323 millioner kroner i 2023

Polemikken handler om, at Slagelse Kommune skal spare 323 millioner kroner i 2023. Der er lagt op til, at der skal spares 90,6 millioner kroner på børne- og ungeområdet, hvor de 63,5 millioner skal tages fra skolerne.

Det har fået byrådsmedlem Jørgen Grüner (SF) fra flertalsgruppen til at sætte navn på en række skoler over for TV 2 Øst og på Facebook.

»SF har foreslået, at vi generelt forsøger at bruge vores anlægsmidler til at sikre en billigere drift. Hvordan kan det lade sig gøre? Ja, det kan det for eksempel ved at man bygger en ny flot og moderne skole i Skælskør og samler børnene fra Skælskør, Eggeslevmagle og Boeslunde på den nye skole,« skriver han på Facebook i går den 31. marts.

Helt konkret har Jørgen Grüner nævnt Flakkebjerg Skole, Boeslunde Skole, Skælskør Skole og Eggeslevmagle Skole.

Unnie Oldenburg (S), der er formand for børn- og ungeudvalget, kalder hans udtalelse for “tarvelig”, og formanden for Slagelse Lærerkreds, Jacob Seersholm, mener, at det er “helt uden for nummer”. Det fremgår af TV 2 Øst.

Nu tager Jane Dahl (K) så også afstand til Jørgen Grüners udtalelser.

Stén Knuth (V), der er tidligere borgmester og nuværende byrådsmedlem, havde dog nogle kraftige udmeldinger på Facebook tilbage i januar:

»Mine fornemmelser siger mig at vi skal en voldsom tur igennem, inden vi igen har et fornuftigt overskud der gør at vi har råd til at investere igen. Alternativet er, at indenrigsministeren dukker op i 2023 og beder om nøglerne til kassen, og sætter os under administration,« skrev han på Facebook den 21. januar og fortsatte:

»Beklager hvis nogen får kaffen galt i halsen, men det her kommer til at gå ud over familier, ældre, handicappede, alt det vi kalder velfærd, fordi der ikke er handlet rettidigt.«

Øverst: Jane Dahl (K). (Foto: Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.