Slagelse Landevej nr. 2 på fartbøde-top-10

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – Slagelse Landevej bliver kun overgået af H.C. Andersens Boulevard i København, når det kommer til antallet af fartbøder.

To store danske byer udgør halvdelen af top-10 over, hvor flest bilister fik fartbøder i 2020, men Slagelse Landevej ligger som nr. 2 på listen. Det viser nye tal fra Rigspolitiet, som Gjensidige har analyseret.

5.755 bilister kørte for stærkt på Slagelse Landevej

Hvert år ser tusindvis af bilister et blitz i forruden, som indikation på at de har overtrådt færdselsloven og brudt fartgrænserne. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at fartmålerne har været på overarbejde i to af landets største byer, København og Aalborg.

I 2020 fik hele 7.436 bilister en fartbøde på H.C. Andersens Boulevard, svarende til cirka 20 bilister om dagen, og det gør strækningen til den vej, hvor der blev uddelt flest fartbøder i 2020, hvis man ikke medregner motorvejsstrækninger.

Ind på en andenplads kommer Slagelse Landevej, hvor 5.755 bilister ikke kunne holde sig under fartgrænsen.

»Når man øger hastigheden til mere end det tilladte, giver man sig selv og sine medtrafikanter dårligere muligheder for at reagere, hvis uheldet skulle være ude. Fartgrænserne er sat som de er, af en grund, og vi skal kunne have tillid til at de overholdes, for vores alles sikkerheds skyld,« siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild i en pressemeddelelse.

De faste fartstander slår til og virker efter hensigten

Ser man på hvilke veje, der ellers blev uddelt flest fartbøder på i 2020, tegner der sig et klart billede af, at Politiets faste fartstandere virker efter hensigten. På halvdelen af vejene i top-10 er der nemlig placeret en fast fartkontrol.

»Byveje og landeveje er der, hvor der sker flest ulykker med personskader, og derfor er det også vigtigt, at bilister på disse strækninger overholder fartgrænserne, selvom tallene viser, at de faste fartstandere er travle. Man må håbe, at det kan få bilisterne på disse strækninger til at tænke sig om en ekstra gang, og sætte farten ned i fremtiden,« siger Henrik Sagild.

Tal fra Vejdirektoratet viser, at der i 2020 var flest ulykker med personskader på byveje, tæt forfulgt af landeveje og motortrafikveje. Motorveje var den vejtype med færrest ulykker med personskader sidste år.

Fakta om tallene på den nationale fartbøde-top-10

Tallene er baseret på data fra Rigspolitiet. Den nationale top-10 over flest bødesager på en enkeltstående vej, ikke medregnet motorvejsstrækninger, ser således ud:

  • H.C. Andersens Boulevard, København 7.436
  • Slagelse Landevej, Slagelse 5.755
  • Aalborgvej, Jammerbugt 5.667
  • Bogensevej, Odense 5.145
  • Hobrovej, Aalborg 5.087
  • Østre Allé, Aalborg 4.227
  • Måløv Byvej, Ballerup 3.994
  • Herningvej, Ringkøbing-Skjern 3.486
  • Forbindelsesvejen, Aalborg 3.372
  • P. Knudsens gade, København 3.307

Stærekasserne blev positivt modtaget af lokalsamfundet

Der er opsat adskillige ATK-standere (stærekasser) i Danmark, herunder på Slagelse Landevej ved Rosted. Den blev sat op i 2018.

Status på projektet i 2019 et halvt år efter, at stærekasserne var sat op, viste, at stærekasserne generelt var blevet meget positivt modtaget af både borgere, kommuner og politikere.

Samtidig havde Vejdirektoratet modtaget mange ønsker om opsætning af endnu flere stærekasser rundt omkring i landet. Det skrev Transportministeriet i al fald i en pressemeddelelse i 2019.

Læs også: Minister: Positiv respons på stærekasser (2019).

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.