Hjemmeside skal hjælpe ukrainere i arbejde

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Zand.News – »Vi hører også, at mange af ukrainerne gerne vil i arbejde og bidrage. Derfor har vi lavet en særlov og oprettet partnerskabet for at gøre det muligt at træde ind på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt,« lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Mandag har Partnerskab om ukrainere i job lanceret jobguideUkraine.dk, som giver ukrainske flygtninge et samlet overblik over deres jobsøgning i Danmark. Virksomheder kan desuden få et overblik over, hvor de kan slå stillinger op, som er oplagte for ukrainere at søge. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Vigtigt at have en smidig vej til beskæftigelse

For at give ukrainske flygtninge en god start på det danske arbejdsmarked er der nu lavet en hjemmeside, hvor ukrainere kan finde information om deres vej i arbejde. Siden udspringer af det nyligt oprettede partnerskab mellem regeringen, arbejdsmarkedets parter, KL og Danske Regioner.

Hjemmesiden bliver løbende udbygget med overblik over links til jobbanker og andet vejledningsmateriale. På siden kan ukrainerne også lave CV og der er en introduktion til løn- og arbejdsvilkår i Danmark. Arbejdsgiverne kan på jobbankerne under #jobsforukraine gøre opmærksom på opslåede stillinger, som er oplagt for ukrainere at søge.

Informationerne om jobsøgning i Danmark kan også findes i en pjece, som findes digitalt på jobguideUkraine.dk. Informationsmaterialet udleveres også på blandt andet Udlændingestyrelsens Borgerservicecentre rundt om i landet.

»Det er rigtig godt, at vi hurtigt har fået samlet de vigtigste informationer, så vi kan lette vejen til job for ukrainske flygtninge. Regeringen har fokus på, at de ukrainske flygtninge i første omgang bliver ordentligt modtaget og får hjælp og trygge faste rammer. Men vi hører også, at mange af ukrainerne gerne vil i arbejde og bidrage. Derfor har vi lavet en særlov og oprettet partnerskabet for at gøre det muligt at træde ind på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt,« siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

»I regionerne vil vi tage godt imod flygtningene fra Ukraine. Det er vigtigt med en smidig vej til at komme i beskæftigelse. Vi håber, at mange af dem kan tilpasse sig i en hverdag med et meningsfuldt job blandt andet inden for sundhedsvæsenet,« tilføjer regionsformand Heino Knudsen (S), der er formand for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner.

Hjemmesiden finder du på: jobguideukraine.dk

Øverst: Skærmbillede af jobguideukraine.dk. (Foto: jobguideukraine.dk). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.