Fregatten Esbern Snare træner med NATO-allierede

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Korsor.News – Fregatten har nu trænet med den franske fregat FS Latouche Treville og med de amerikanske destroyere USS Donald Cook og USS The Sullivans.

Fregatten Esbern Snare fra Frederikshavn er i øjeblikket kaldt til NATO’s reaktionsstyrker med kort varsel. Samtidigt patruljeres og overvåges dansk nærområde med henblik på at vise tilstedeværelse og samtidigt opretholde et højt træningsniveau. Det oplyser Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

NATO’s krigsskibe udnytter alle muligheder for øvelser

Esbern Snare har i de seneste uger samarbejdet og trænet med allierede flådeenheder fra Storbritannien, Frankrig og USA. Der trænes med både nationale og internationale samarbejdspartnere for at kunne opretholde det påkrævede træningsniveau.

Det er normalt, at NATO’s krigsskibe benytter muligheden for at gennemføre øvelser, når man mødes til søs forskellige steder i verden. Det højner dels niveauet for de enkelte krigsskibe og sikrer dels alliancens samlede interoperabilitets niveau.

Med den franske fregat FS Latouche Treville er der blandt andet gennemført øvelser i antiubådskrigsførelse, helikopteroperationer og formationssejlads. Yderligere har Esbern Snare trænet med de amerikanske destroyere USS Donald Cook og USS The Sullivans.

Der blev blandt andet trænet formationssejlads gennem Storebælt og Øresund til København, hvor de to destroyere har gennemført havneophold.

Læs også: Korsørfregat på vej til Østersøen.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at Esbern Snare er fra Flådestation Korsør, men det er den ikke. Den er fra Flådestation Frederikshavn. Iver Huitfeldt, Peter Willemoes og Niels Juel hører til i Korsør. Vi beklager fejlen. Red.

Øverst: Passage af Storebælt med Esbern Snare i front sammen med USS The Sullivans og USS Donald Cook. (Foto: Esbern Snare / Forsvaret). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.