Halsskov Færgehavn får ikke ophævet strandbeskyttelsen

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Zand.News – Miljøministeren ophæver strandbeskyttelsen 55 steder i landet, herunder i Agersø Havn og Bisserup Havn. Strandbeskyttelsen ophæves delvist i Omø Havn.

Der er udsigt til mindre administration og flere muligheder ved 111 havne, hvor miljøminister Lea Wermelin (S) nu ophæver strandbeskyttelsen.

Det skal understøtte lokal udvikling over hele landet. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden.

De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Miljøministeren har imødekommet ansøgning om at ophæve strandbeskyttelsen for Agersø Havn og Bisserup Havn i Slagelse Kommune. Ansøgningen er kun delvist imødekommet i Omø Havn. Halsskov Færgehavn får derimod ikke ophævet strandbeskyttelsen

Kommunerne kan bedre skabe mere levende havnemiljøer

»Vi skal værne om vores naturlige, åbne kyster, men nogle steder kan vi godt åbne op for mere lokal udvikling uden at gå på kompromis med det,« siger miljøminister Lea Wermelin og fortsætter:

»Jeg ser ingen grund til at stå i vejen for udvikling på mindre arealer, som eksempelvis ligger indeklemt mellem en havn og en by, og hvor det ikke går ud over naturværdier. Nu kan kommunerne bedre skabe mere levende havnemiljøer med flere tilbud til turister og muligheder for erhvervslivet.«

Muligheden for at søge om ophævelse af strandbeskyttelsen blev besluttet i aftalen om “Danmark i bedre balance” fra 2016 for at fremme vækst og udvikling for kommuner, borgere og virksomheder.

Aftalen blev indgået af Socialdemokraterne, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Liberal Alliance har senere tilsluttet sig aftalen.

De 47 kommuner, som har søgt om at få ophævet strandbeskyttelsen, har fået svar på deres ansøgning i dag. Ændringerne træder i kraft samtidig.

Øverst: Strandbeskyttelsen ophæves i flere havne. (Grafik: Miljø- og Fødevareministeriet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.