Gratis for voksne at blive vaccineret mod mæslinger

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Der er relativt mange voksne, som ikke er vaccineret mod mæslinger, og de bliver nu tilbudt den såkaldte MFR-vaccine, som også beskytter mod fåresyge og røde hunde. Man kan blive smittet med mæslinger under rejser i og uden for EU.

Danmark er blandt de lande, hvor mæslinger er udryddet. Det skyldes blandt andet et effektivt børnevaccinationsprogram. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Men ved rejser til lande, hvor mæslingevirusset stadig cirkulerer, er man i højere risiko for at møde det og blive syg, hvis man ikke er vaccineret eller tidligere har haft mæslinger. Det gælder også lande inden for Europas grænser.

Nu kan voksne blive vaccineret, hvis de ikke er blevet det som barn, og hvis de ikke har haft mæslinger.

“Vi er enormt glade for, at vi nu kan tilbyde gratis MFR-vaccination til voksne,” siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen.

“Selvom mæslinger er det, der kaldes ‘elimineret’ i Danmark, så vil der trods alt stadig fra tid til anden opstå tilfælde af mæslinger. Ofte vil der være tale om tilfælde, hvor danskere er blevet smittet på rejser. Som vaccineret er man selv beskyttet mod sygdommen og desuden med til at beskytte børn, der ikke kan blive vaccineret, fx fordi de er for små eller særligt sårbare. De børn risikerer at blive alvorligt syge, hvis de bliver smittet,” fortsætter hun.

Vaccinationstilbuddet gælder fra den 1. april 2018, og man kan blive gratis vaccineret hos sin læge eller på en privat vaccinationsklinik.

Genrefoto: Freeimages.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.