Stigning i antallet af influenzaindlæggelser

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Denne influenzasæson præges af influenza B af typen Yamagata, og den er ikke er indeholdt i sæsonens influenzavaccine. Mange lider af forskellige former for influenza, og adskillige er endda indlagt eller ligefrem døde. Faktisk bruger Slagelse Sygehus 10 procent af bemandingen på influenzaramte patienter.

Sammenholdt med forrige sæsoner foretages der mange prøver for influenza, og en stor andel af prøverne er positive for influenza. Samtidig er der et stort antal indlagte patienter med influenza. Det skriver Statens Serum Institut.

Influenzaaktiviteten steg til et højt niveau i uge 7, men en del af stigningen skyldes højst sandsynligt, at de praktiserende læger har haft færre konsultationer på grund af vinterferien. Dog var der en stigning i henvendelserne til vagtlægerne i samme uge.

I uge 7 steg antallet af indlagte personer med influenza til 2.462 mennesker, hvilket er det højeste registrerede antal i de seneste fem sæsoner. Tallet kan være højere på grund af forsinket registrering. 122 af de indlagte patienter med influenza er registreret som døde inden for 30 dage.

USA har også rapporteret om en særdeles hård influenzasæson med flere tilfælde generelt og flere hospitaliseringer end normalt. Det oplyser Statens Serum Institut.

Ledende overlæge på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, Imran Parvaiz, genkender stigningen:

“Vi har godt kunne mærke, at der har været en stigning i antallet af influenzaramte patienter. Aktuelt har vi fire patienter indlagt hos os, som har influenza. Og det svarer cirka til at 10 procent af vores bemanding bliver brugt til patienter med influenza,” siger han til TV Øst.

Genrefoto: lekyu / Freeimages

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.