Nyt multihus indvies på Vikingeborgen Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Vikingeborgen Trelleborg er et enestående mindesmærke fra vikingetiden. Derfor samarbejder Slagelse Kommune med Nationalmuseet, som varetager driften af museet ved Trelleborg, om rekonstruktionsprojektet Den Genskabte Borg.

Et nyt multihus på 160 kvadratmeter med blandt andet værksteder, servicefunktioner og køkkenfaciliteter er netop blevet opført på Vikingeborgen Trelleborg. Huset bliver indviet den 27. januar 2023. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Forbedrer rammerne for ansatte og frivillige

Et nyt multihus på 160 kvadratmeter med blandt andet værksteder, servicefunktioner og køkkenfaciliteter er netop blevet opført på Vikingeborgen Trelleborg. Dermed er et vigtigt skridt i arbejdet med at etablere Den Genskabte Borg, hvor en del af Harald Blåtands oprindelige borg skal rekonstrueres, nu taget.

Det nye multihus vil forbedre rammerne for museets ansatte og frivillige og vil samtidig give plads til museets rekonstruerede genstande og andet formidlingsgrej. Multihuset indvies den 27. januar.

Vikingeborgen Trelleborg, der ejes af Nationalmuseet, er et enestående mindesmærke fra vikingetiden. Derfor samarbejder Slagelse Kommune med Nationalmuseet, som varetager driften af museet ved Trelleborg, om rekonstruktionsprojektet Den Genskabte Borg, hvor der skal etableres en del af den oprindelige ringborg.

For at få plads til rekonstruktionen bliver det nødvendigt at fjerne nogle nedslidte pavilloner, der lå i vejen for, hvor rekonstruktionen skal opføres. Pavillonerne er blevet brugt af ansatte og frivillige, men de har nu i stedet fået det nye multihus, som ligger i forlængelse af den nuværende museumsbygning.

Autentisk oplevelse af vikingetiden

»Med det nye multihus er vi nu kommet et skridt nærmere en rekonstruktion af den genskabte borg på Trelleborg. Det nye multihus støtter op om formidlingen og forbedrer rammerne for museets ansatte, de frivillige vikinger og Trelleborgs Venner, så de får endnu bedre mulighed for at give alle besøgende en autentisk oplevelse af vikingetiden, når man besøger Trelleborg,« siger borgmester Knud Vincents (V).

Primært opført af lokale håndværkere

»Det er ikke nemt at opføre en bygning, som passer ind i rammerne tilbage fra 900-tallet, hvor vikingerne havde sin dagligdag på Trelleborg. Men det er lykkedes at bygge et nyt flot multihus, som primært er opført af lokale håndværkere, så det passer ind i landskabet og formidlingen på Trelleborg,« siger 1. viceborgmester og formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Uddannelsesudvalget Jane Dahl (K).

Nyt fællesrum giver nye muligheder

»Vi er rigtig glade for de flotte nye rammer, vi har fået med multihuset, der bl.a. rummer et stort fællesrum, hvor der er plads til både ansatte og frivillige. Her kan vores formidlere forberede publikumsaktiviteter, og de frivillige kan bl.a. arbejde med at sy dragter med videre. Samtidig er det en funktionel og flot bygning, som vi glæder os rigtig meget til at ibrugtage – her inden sæsonen for alvor går i gang på Vikingeborgen Trelleborg,« siger museumschef og leder af Trelleborg Anne-Christine Larsen.

Multihuset indvies den 27. januar 2023 af viceborgmester Jane Dahl. Huset er blandt andet finansieret med en donation fra Knud Højgaards Fond.

Øverst: Nyt multihus på Vikingeborgen Trelleborg. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.