Idun og hendes forbyttede æbler på Trelleborg

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Sæsonen starter ud med påskeferien fra den 4. april, hvor Trelleborg inviterer på rejse tilbage til vikingetiden. Temaet i påsken har fokus på myten om Idun og hendes æbler.

Vikingeborgen åbnede op for en ny sæson lørdag den 1. april 2023 og ser nu frem til at byde alle besøgende velkommen. Sæsonen starter ud med påskeferien fra den 4.-10 april, hvor Trelleborg inviterer dig og din familie til at rejse tilbage til vikingetiden. Det skriver Trelleborg i en pressemeddelelse.

Mulighed for at lede efter Iduns manglende æbler

Temaet under påsken vil have et fokus på myten om Idun og hendes æbler. Museet har indgået en aftale med DR Ramasjang i forbindelse med “Mission Valhalla”-programmerne, der tillader Trelleborg at bruge DR-konceptet fra det populære børneunivers til at skabe nye interaktive oplevelser for børn.

Ét af DR’s afsnit omhandler Idun og hendes forbyttede æbler, og på Vikingeborgen Trelleborg er Iduns æbler forsvundet i påskeferien. På ringborgen vil der blive fortalt en helt ny historie, og besøgende vil have mulighed for at deltage i en sjov æblejagt og lede efter Iduns manglende æbler i historiske omgivelser.

Som noget helt nyt for den kommende sæson genindfører Vikingeborgen Trelleborg entrébetaling for voksne, så det fremover koster 75 kroner at besøge museet. På museet kan man blandt andet opleve digital formidling i form af VR (virtual reality) og spændende udstillinger, samt se de mange autentiske vikingfund, herunder Danmarks eneste velbevarede vikingeskjold.

Det sker efter nøje overvejelser for at skaffe et stærkere økonomisk indtægtsgrundlag, der kan fremtidssikre museets høje faglighed og kvalitet i museumsformidlingen. Der vil forsat være gratis entré for børn under 18 år.

»Vi indfører entré for voksne for at få en stærkere økonomi, så vi kan fremtidssikre et højt niveau indenfor den eksperimentale arkæologi, som jo er afgørende for at få ny indsigt om vikingernes liv på Trelleborg, og for at opretholde og udvikle kvaliteten i museets formidling,« siger museumschef Anne-Christine Larsen og fortsætter:

»Museet har også været påvirket af de stigende driftsomkostninger og energikrisen, som har resulteret i højere omkostninger på alle områder. I sidste ende vil publikum få en bedre museumsoplevelse og en større forståelse for den vikingehistorie, der udspillede sig i området.«

Daglige vikingeaktiviteter på Trelleborg

Hver dag fra kl. 11.00 til kl. 15.00 vil vikingelandsbyen summe af aktiviteter. Du kan filte dit eget livsæble, prøve bueskydning med hjælp fra en viking og smage på lækre fladbrød med æblekompot, eller bagte æbler med flødeskum. Du kan også male med vikingernes farver på ark, skjolde eller sværd.

Til aktiviteterne i vikingelandsbyen skal du købe aktivitetsmønter i museumsbutikken. Men det er gratis for børn at lege i Udgaard eller gå med på familierundvisning. Børnene kan også give eller give den fuld gas i en omgang krigertræning.

Udgaard og spændende krigertræning

Hvis du er modig nok, kan du besøge Udgaard, hvor der er gratis legeaktiviteter i vikingelandet. Prøv kræfter med tre på stribe, Helhesten, æblekast, kæmpepuslespil, jættekast, hammerkast, borgspil eller tvekamp.

Der er sjov for alle, som du sent vil glemme. Børn, der gerne vil lære mere om kampteknikker i vikingetiden, kan deltage i krigertræning fra kl. 12.00 til kl. 12.45 i “Kampen om Idun”. Her vil børnene lære om vikingekamp og strategi, imens de har det rigtigt sjovt. Derudover kan alle besøgende opleve en spændende familierundvisning og høre myten om Idun og jætten Tjasse fra kl. 13.00 til kl. 14.00.

Påskeprogrammet i 2023:

  • 11.00-15.00: Aktiviteter i vikingelandsbyen (Aktivitetsmønter tilkøbes i museumsbutikken)
  • 11.00-15.00: UDGAARD – gratis udendørs legeaktiviteter
  • 12.00-12.45: Kampen om Idun (krigertræning for børn)
  • 13.00 -14.00: Gratis familierundvisning om Sagnet om Idun og Jætten Tjasse
  • 14.00-15.00: Bueskydning (1 aktivitetsmønt).

Øverst: Vikingebørn foran langhuset. (Foto: Trelleborg). PM/anna.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.