Korsørfregat nedskyder droner i Det Røde Hav

Korsor.News – »Klokken lidt over 04.00 lokal tid erkendte vi en drone, som var på vej mod Iver Huitfeldt og de omkringliggende skibe. Efter at have sikret os, at der var tale om en fjende, engagerede og nedkæmpede vi den,« lyder det fra skibschefen på Iver Huitfeldt.

"Korsørfregat nedskyder droner i Det Røde Hav"

Korsørfregat skal beskytte skibe mod Houthi

Korsor.News – For at kunne imødegå angreb fra Houthi, er Korsør-fregatten udrustet med den fulde eksisterende våbenpakke og kan sammen med sine allierede imødegå angreb fra Houthi. Fregatten har mandat til udvidet selvforsvar, hvilket betyder, at fregatten og dens besætning kan bruge magt for at beskytte sig selv og skibe i nærheden. Danmark bidrager til Operation Prosperity Guardian i Det Røde Hav og Adenbugten med fregatten Iver Huitfeldt. Fregatten skal sammen med en række bidragydende…

"Korsørfregat skal beskytte skibe mod Houthi"

Rigspolitiet vælger nye tjenestepistoler

Zand.News – SIG Sauer P320 skal erstatte den nuværende tjenestepistol H&K USP Compact, der blev indført i dansk politi i 1998, mens en ny karabin skal afløse både maskinpistolen H&K MP5, der blev indført i dansk politi i 1986, og karabinen Colt Canada M/10, som siden 2012 har været udlånt fra Forsvaret til politiets reaktionspatruljer.

"Rigspolitiet vælger nye tjenestepistoler"

Kæmpe offshore-kran sejlede under Storebæltsbroen

Korsor.News – Kæmpekranen kan løfte over 14.000 tons, og hele fartøjet vejer næsten 200.000 tons. Der kan overnatte over 700 mennesker ombord, og kranen er så høj, at den kun lige kan komme under Storebæltsbroen, når man folder alting sammen, lyder det fra Forsvaret.

"Kæmpe offshore-kran sejlede under Storebæltsbroen"

Dansk korsørfregat indgår i NATO’s flådestyrke

Korsor.News – Det er ikke en usædvanlig mission, som fregatten fra Korsør deltager i. Niels Juel var afsted på samme opgave i samme flådestyrke tidligere i år. Danmark stiller i det hele taget typisk flere gange årligt besætning og krigsskibe til NATO’s forskellige opgaver på havet. Men alligevel er situationen lidt anderledes i disse år.

"Dansk korsørfregat indgår i NATO’s flådestyrke"