Korsørfregat nedskyder droner i Det Røde Hav

Artiklen er opdateret for 3 måneder siden.

Korsor.News – »Klokken lidt over 04.00 lokal tid erkendte vi en drone, som var på vej mod Iver Huitfeldt og de omkringliggende skibe. Efter at have sikret os, at der var tale om en fjende, engagerede og nedkæmpede vi den,« lyder det fra skibschefen på Iver Huitfeldt.

Under opgaveløsningen i Det Røde Hav har den danske fregat Iver Huitfeldt natten til lørdag nedskudt fire droner, som var blevet afsendt af fjendtligtsindede styrker fra Houthi-bevægelsen. Både skibet og besætning er i god behold. Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Et større angreb på 15 droner mod skibsfarten

Natten til lørdag var der et større angreb på mindst 15 droner, som var rettet mod skibsfarten i det sydlige Rødehav. De blev alle skudt ned af krigsskibe fra koalitionen, hvori også Danmark indgår.

»Klokken lidt over 04.00 lokal tid erkendte vi en drone, som var på vej mod Iver Huitfeldt og de omkringliggende skibe. Efter at have sikret os, at der var tale om en fjende, engagerede og nedkæmpede vi den. I løbet af den følgende time skete dette yderligere tre gange,« udtalte kommandørkaptajn Sune Lund, der er skibschef på Iver Huitfeldt, og fortsatte:

»Hos min besætning mærker jeg en stor gejst og lettelse over, at de var i stand til at handle professionelt i mødet med en alvorlig trussel som denne, og som skibschef er jeg meget stolt af deres indsats. Det efterlader mig fortrøstningsfuld for den fremtidige opgaveløsning hernede.«

Iver Huitfeldt er i løbende kontakt med flere civile fartøjer i nærområdet, der som følge af indsatsen fra koalitionen blev beskyttet mod angreb fra dronerne.

»Vi var fra start bevidste om, at opgaven indebar betydelig sandsynlighed for anvendelse af våbenmagt, også fra dansk side. Det er sket nu, og jeg er stolt over, at skib og besætning har udført det, de er sendt ud for at gøre, på professionel vis, nemlig at beskytte det frie sejlads,« tilføjer forsvarschef, general Flemming Lentfer.

Læs også: Korsørfregat skal beskytte skibe mod Houthi.

Øverst: Operationsrummet ombord på fregatten Iver Huitfeldt under operationen). (Foto: Nick / Forsvaret). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/ej0t