Problem med løst missil blev løst

Korsor.News – Specialister gennemførte en række forskellige tests på fregatten Niels Juel ved Flådestation Korsør, hvorefter de kunne konstatere, at der ikke var risiko for, at missilet kunne blive affyret.

Torsdag eftermiddag opstod der et teknisk problem med et missil ombord på fregatten Niels Juel, som ligger i havn i Korsør. Problemet er løst og luftrum og søveje er igen åbne for trafik. Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Fregattens booster var ikke armeret

Situationen med missilet opstod i forbindelse med en obligatorisk test, hvor løfteraketten, boosteren, på et af skibets missiler blev aktiveret og tilsyneladende ikke kunne deaktiveres igen.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses specialister undersøgte derpå, om der var tale om en armering af løfteraketten, eller om det var en elektronisk fejlmelding. Specialisterne gennemførte blandt andet en række forskellige tests, hvorefter det kunne konstateres, at boosteren ikke var armeret, og at der ikke længere er risiko for, at missilet kan blive affyret.

I forbindelse med situationen blev der oprettet et område ud for Flådestation Korsør, hvor skibstrafikken og den flyvende trafik blev stoppet. Begge disse forholdsregler blev afblæst cirka torsdag aften kl. 20.00, og trafikken kan nu bevæge sig frit igen.

Øverst: Fregatten Niels Juel ligger ved kaj på Flådestation Korsør. (Foto: Steffen Fog / Forsvaret). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/aonc