Dialog om et veteranhjem i Slagelse

Slagelse.News — »Med det nye og sjette danske veteranhjem får veteraner og deres pårørende på Sjælland uden for Hovedstaden nu også adgang til Fonden Danske Veteranhjems mange tilbud om støtte og aktiviteter. Jeg ser frem til at følge Slagelse Kommune og Fonden Danske Veteranhjems dialog om muligheden for at få veteranhjemmet oprettet,« lyder det fra forsvarsministeren.

Et nyt veteranhjem i Region Sjælland skal danne rammen for støtte til veteraner og samtidig være et fristed for veteraner og pårørende. Det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og forligskredsen besluttet. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Samlingspunkt og fristed for alle veteraner

Fonden Danske Veteranhjem kan nu gå i dialog med Slagelse Kommune om muligheden for at etablere et veteranhjem i Slagelse. Det har forsvarsminister Troels Lund Poulsen sammen med forsvarsforligskredsen i besluttet.

»Et veteranhjem er et samlingspunkt og fristed for alle veteraner og Fonden Danske Veteranhjem leverer en ihærdig indsats på basis af frivillighed og kammeratskab. Veteranhjemmene er vigtige i støtten veteranerne og de pårørende. Det glæder mig derfor, at Fonden Danske Veteranhjem kan etablere et nyt veteranhjem til gavn for veteranerne og deres pårørende. Med det nye og sjette danske veteranhjem får veteraner og deres pårørende på Sjælland uden for Hovedstaden nu også adgang til Fonden Danske Veteranhjems mange tilbud om støtte og aktiviteter. Jeg ser frem til at følge Slagelse Kommune og Fonden Danske Veteranhjems dialog om muligheden for at få veteranhjemmet oprettet,« siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Stort behov for de få udfordret veteraner

Det første veteranhjem åbnede i Fredericia i 2010. Efterfølgende er der etableret veteranhjem i Odense, Aarhus, Aalborg og København.

»Vi er i Fondens Danske Veteranhjem meget glade for at kunne udvide med et sjette veteranhjem i Region Sjælland, så vores tilbud kan komme endnu flere veteraner og deres familie til glæde og gavn. Vores øvrige fem veteranhjem har i år allerede haft over 10.000 besøgende veteraner og pårørende samt tilbudt mere end 500 gratis overnatninger til udsatte veteraner. Det viser en stor efterspørgsel fra alle veteraner samt et stort behov for de få udfordret veteraner. Det glæder vi os til fremover at kunne tilbyde til hele Region Sjælland,« siger Morten Wind Lindegaard, der er bestyrelsesformand i Fonden Danske Veteranhjem.

Forsvarsministeriet yder et årligt tilskud til drift og aflønning på 6,2 millioner kroner af fem veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem. På finansloven for 2024 er der afsat 5 millioner kroner til etablering af et nyt veteranhjem i Region Sjælland. Det er Fonden Danske Veteranhjem, som driver veteranhjemmene.

Øverst: Veteranhjem Aalborg. (Foto: Fonden Danske Veteranhjem). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/3ck0