Vandreture til kulturelle perler

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Hans Peter Hansen har været i aktivering, hvor han har sammensat en række vandreture til områdets kulturelle perler. Det er en del af Vandrefestivalen 2019, og alle er inviteret.

Hans Peter Hansen har været i aktivering, og i den forbindelse har han sammensat en række historiske vandreture i Slagelse By. Det er sket i et tæt samarbejde med Multihuset og Jobcenteret.

Han synes, at det har været et godt forløb, som udover tre måneders praktik har skabt en masse aktiviteter for beboerne i Slagelse Sydby.

Sociale, kulturelle og motionsorienterede traveture

»Det er derfor med stolthed og stor fornøjelse, at vi nu kan præsentere vandreture for alle ikke kun for dem i Sydbyen, men også for andre borgere på hele Sjælland, Møn og Lolland-Falster,« siger Hans Peter Hansen til Slagelse.News.

På vandreturene vil du blandt andet høre om Valdemar den Store, Hans Tausen, munke, Frederik II, Christian IV, Harald Blåtand og Svend Tveskæg. Hellig Anders og kong Slaug samt om de historiske steder, hvor disse mennesker bliver “levendegjort”.

Turene afholdes i et samarbejde mellem Vandrefestivalen 2019 og Multihuset på Ærøvej 110 i Slagelse Sydby.

Ideen er at arrangere sociale, kulturelle og motionsorienterede traveture til nogle af vores vigtige kulturelle perler såsom Antvorskov Klosterruin, Hellig Anders Høj, Kongedyssen og Trelleborg.

Stor interesse for slægtsforskning og byens historien

Hans Peter Hansen startede som slægtsforsker for mere end 25 år siden. Senere er han begyndt at interessere sig for byens historie.

»På det seneste har jeg fattet interesse for blandt andet Antvorskov Kloster, og historier fra byen og området,« siger Hans Peter Hansen og fortsætter:

»På længere sigt vil jeg arbejde for at der kommer et middelaldermarked til Slagelse.«

Antvorskov, Hellig Anders Høj, Kongedyssen og Trelleborg

Vandrefestivalen 2019 løber fra den 16. august 2019 til den 8. september 2019.

Turene har en længde fra 4 kilometer til 12 kilometer, og der vil være fortællinger undervejs. På Trelleborg vil der endvidere være mulighed for en rundvisning mod en betaling på 50 kroner pr. deltager.

Læs mere om vandrefestivalen: Masser af vandreoplevelser ude i naturen.

Hvis du er interesseret i Hans Peter Hansens vandreture og fortællinger, så skal du blot møde frem ved Multihuet på Ærøvej 110:

  • Den 16. august kl. 11-15: Tur til Antvorskov Klosterruin, længde 4 kilometer.
  • Den 24. august kl. 11-15: Tur til Hellig Anders Høj, længde 6 kilometer.
  • Den 31. august kl. 11-15: Tur til Kongedyssen, længde 7 kilometer.
  • Den 7. september kl. 11-17: Tur til Hellig Anders Høj og Kongedyssen, længde 12 kilometer.
  • Den 8. september kl. 11-17: Tur til Trelleborg, længde 12 kilometer.

Bemærk, at det ikke er alle disse ture, som er beskrevet på Vandrefestivallens hjemmeside. Du kan få flere oplysninger ved at ringe til Hans Peter Hansen på telefon 5188 4473.

Forside for historisk: Slagelse, Korsør og Skælskør.

Øverst: Privatfoto. (Foto: Hans Peter Hansen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.