Skipper sigtet efter Søloven

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Skaelskor.News – Skipperen, som kæntrede med fire passagerer i Agersø Sund søndag aften, er nu sigtet efter Søloven.

Det var lige ved at ende helt galt, da fem personer søndag aften sejlede i en jolle i farvandet mellem Korsør og Stigsnæs.

Jollen kæntrede, og nu er skipperen sigtet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Redningshelikoptere og flere ambulancer blev sendt afsted

På et tidspunkt begyndte jollen at tage vand ind, og det endte med, at personerne til sidst måtte springe i vandet.

To redningshelikoptere og flere ambulancer blev sendt til stedet, men de kæntrede personer blev i mellemtiden reddet op af en båd, der tilfældigt var i nærheden.

De var heldigvis alle uskadte, men noget forkomne og nedkølede. Det var nok mere held end forstand, at ingen kom noget til, for ingen af de fem havde redningsveste på.

Skipperen – en 40-årig mand fra Skælskør – blev sigtet efter Søloven, da der ikke havde været redningsveste nok til alle ombord. Det oplyser politiet.

Skipper fortæller dog til Slagelse.News, at der var redningsveste ombord, men at de ikke nåede at få dem på.

Sejlede fra Stignæs i Skælskør til Korsør og skulle retur

Der var tale om en jolle, som var sejlet fra Stignæs i Skælskør til Korsør, og som var på vej tilbage til Stignæs, da det gik galt søndag aften omkring kl. 23.06.

»Personerne i jollen var sejlet fra Stignæs til Korsør og var på vej tilbage til Stignæs igen, da deres jolle begyndte at tage vand ind,« sagde Henrik Karlsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 Øst.

Dog viser det sig, at skipper sammen med sin kone og to kammerater havde forladt Stigsnæs ved Skælskør kl. 19.00 med kurs mod Korsør, hvor de skulle hente en femte passager til en sejltur i Agersø Sund. Det skriver TV2 Øst.

»Vi kommer til Korsør Havn og samler den sidste mand op og sejler alle fem tilbage mod Stigsnæs igen. Tiden ser ikke ud til at være imod os, så vi tøffer bare afsted,« siger skipperen til TV2 Øst, der i øvrigt skriver, at han stammer fra Dalmose.

»Pludselig siger min kammerat Daniel, at der er noget galt. Det vælter ind med vand i båden. Jeg kigger ned og kan se, at der kommer rigtig meget vand ind i båden,« forklarer han til mediet.

Herefter kæntrede jollen, og mens skipperen og de fire andre kæmpede med at holde sig oppe, opdagede han, at hans mobiltelefonen i lommen stadigvæk virkede.

Dermed fik han kontakt med alarmcentralen, der samtidig kunne spore ham via telefonens GPS.

Læs også: Fem personer reddes op af civil motorbåd.

Opdatering: Artiklen er opdateret med udtalelse fra skipperen. Desuden er mænd er rettet til personer. Politiet skriver “fem mænd” i døgnrapporten, men, som det allerede fremgik af artiklen, var der ikke kun tale om mænd.

Øverst: Redningshelikopter. (Arkivfoto: Niels Åge Skovbo / Fokus Foto / Den Landsdækkende Akutlægehelikopterordning). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.