Hunde og hundeejere får deres egen badestrand

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Korsor.News – Noget af Frølunde Strand bliver til en hundestrand, hvor hundeejere ikke behøver at have hunden i snor.

En del af Frølunde Strand bliver som forsøg til en hundestrand, hvor hundeejere ikke behøver at have hunden i snor. Det oplyser Slagelse Kommune i en nyhedsmeddelelse.

Hunde og deres ejere kan begynde at glæde sig til badesæsonen

Hundeejere og deres firbenede venner kan godt begynde at glæde sig til badesæsonen. Som et forsøg har Slagelse Kommune nemlig oprettet en hundestrand på en del af Frølunde Strand.

Her kan hunde og deres ejere bade sammen modsat almindelige strande, hvor hunde i sommerhalvåret skal holdes i snor og ikke må bade.

Det var byrådsmedlem Sofie Janning (S), som sidste år kom med forslaget om en hundestrand.

»Jeg havde hørt om andre kommuner, havde oprettet hundestrande, og som hundeejer, så synes jeg selvfølgelig, at det er en god ide,« siger Sofie Janning og fortsætter:

»Derfor er jeg også glad for, at vi nu prøver ideen af her i Slagelse Kommune, så vi kan finde ud af om, der er interesse for en strand, hvor hunde helt lovligt kan være uden at genere andre.«

Ejeren skal have styr på sin hund og kunne kalde den til sig

Slagelse Kommune ejer grunden, og har derfor tilladt, at hundeejere både må tage hunden med i vandet og lade den løbe uden snor, hvilket ikke er tilladt på kommunens øvrige strande.

Det er dog et vilkår, at ejeren har styr på sin hund og til enhver tid kan kalde den til sig.

»I første omgang er det et forsøg, som vi kører i år for at få nogen erfaringer, og så tager vi stilling til, om det skal fortsætte, når badesæsonen er ovre,« siger formanden for Erhvervs- og Teknikudvalget, Villum Christensen (LA), og fortsætter:

»Der er ikke så mange steder i kommunen, hvor det er muligt at lave hundestrande, men hvis det bliver en succes, og der er ønsker om det andre steder, vil vi selvfølgelig kigge positivt på det.«

Den nye hundestrand er markeret med skilte, og der er adgang til stranden via parkeringspladsen på Broholmvej 87.

Øverst: Frølunde Strand. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.