Ny aftale om erstatning efter benamputation

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Zand.News – Patienter, som har fået foretaget en amputation fra 2010 og frem, får mulighed for at få erstatning, selvom patientforløbet er ramt af lovbestemt forældelsesfrist.

En række benamputerede patienter får nu mulighed for at søge og opnå erstatning, selvom deres patientforløb er ramt af forældelsesfristen. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Patienter kan få tilbud om en vejledende udtalelse

Det gælder patienter, som har fået foretaget en amputation i perioden fra 1. januar 2010 og frem, som nu får mulighed for at søge og opnå erstatning, selvom deres patientforløb har fundet sted for mere end ti år siden og derfor er ramt af den lovbestemte forældelsesfrist.

Det er resultatet af, at regionerne på anbefaling af Indenrigs- og Sundhedsministeriet har aftalt med Patienterstatningen, at den gruppe patienter kan få tilbud om en såkaldt vejledende udtalelse, der giver patienterne mulighed for at søge og opnå erstatning. Aftalen gælder for patienter, som har fået amputeret et ben fra af andre årsager end kræft eller ulykke.

»Jeg vil gerne komme med en klar opfordring til, at patienter eller pårørende gør brug af denne mulighed, hvis de er utrygge ved, om der er sket fejl i behandlingsforløbet. Vores uvildige patientvejledere er klar til at hjælpe med at starte en sag om vejledende udtalelse fra Patienterstatningen,« forklarer lægefaglig koncerndirektør Jesper Gyllenborg.

Region Sjællands uvildige patientvejledere kan kontaktes på telefonnummer 70 15 50 01 mandag, tirsdag, onsdag og fredag i tidsrummet kl. 9.00-12.00. Patienter og pårørende kan på regionens hjemmeside få flere informationer om mulighederne for erstatning, og hvordan sagen kan rejses.

Afviste erstatningssager kan genoptages resten af året

Patienter med patientforløb fra perioden 1. januar 2010 og frem, der har fået deres sag afvist af Patienterstatningen på grund af forældelse, vil med aftalen få mulighed for at søge og opnå erstatning. Aftalen mellem regionerne og Patienterstatningen om såkaldte vejledende udtalelser gælder fra 1. juli 2023 og året ud.

Region Sjælland vil kontakte relevante patienter og tilbyde en vejledende udtalelse hos Patienterstatningen, så patienterne får mulighed for at søge erstatning. Patienter, der har fået foretaget benamputation inden for de seneste ti år og tænker, at der kan være sket fejl i behandlingsforløbet, skal søge erstatning på normal vis.

Læs også: Journalgennemgang af amputationer igangsættes.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Sarawut Opkhonburi / iStock). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.