Dagens politiaktion mod rocker- og bandegrupperinger afsluttet

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Politiet har anholdt 14 personer og ransaget 27 adresser i forbindelse med efterforskningsarbejdet af seks rocker- og banderelaterede drabsforsøg, som er begået forskellige steder i politikredsen, herunder på Byskov Alle i Slagelse Østby.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i dag i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst iværksat en større anholdelsesaktion på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet i forbindelse med seks sager om drabsforsøg.

Læs også: Stor politiaktion mod rocker- og bandegrupperinger

Dagens omfattende aktion er nu foreløbig afsluttet. Aktionen er resultatet af et omfattende efterforskningsarbejde af seks rocker- og banderelaterede drabsforsøg begået forskellige steder i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds inden for de seneste otte måneder.

Ved ransagninger på i alt 27 adresser fandt politiet blandt andet en mængde narkotika, flere våben og ammunition.

Der er blevet anholdt 14 personer, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer efter straffeloven. Disse personer har i mere eller mindre grad tilknytning til en af rocker- og bandegrupperingerne Bandidos, Asgardians 89, Brothas eller Gremium.

Læs også: Knivstikkeri på Byskov Allé: To mænd er såret

Politiet forventer at skulle bruge adskillige timer endnu med gennemgang af fund samt afhøringer af de anholdte.

En række af disse personer fremstilles i grundlovsforhør i morgen ved retten i Næstved, hvor anklagemyndigheden i de respektive sager vil begære dørlukning.

»Vi er meget tilfredse med dagens resultat. Der ligger et stykke robust efterforskningsarbejde bag, som i øvrigt læner sig op ad den nationale operative strategi på området. Det er vigtigt, at vi nu har fået sigtet personer i de rocker-/banderelaterede drabsforsøg, der har været det seneste år her i politikredsen,« siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der fortsætter:

»Det er jo selvsagt meget utryghedsskabende for borgerne ikke blot at være udsat for, at der fx skydes på gaden, men også at vide, at der går gerningsmænd rundt på fri fod. Dagens store antal sigtelser vidner om en nødvendig strategisk prioritering i kampen mod rockerne og banderne,« forklarer Kim Kliver videre, hvorpå han uddyber:

»Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i 9 af de seneste skyderier og drabsforsøg i rocker-/bandemiljøet foretaget anholdelser. Ud fra dette tal tegner der sig et klart billede af, at gerningsmændene ofte ikke har held til at slippe af sted med disse afstumpede gerninger.«

Læs videre: Ni anholdte fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved


Arkivfoto: Slagelse Media

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.