Ni anholdte fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Ni af de anholdte personer i forbindelse med politiaktionen mod rocker- og bandegrupperinger i går blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved i dag. Politiaktionen var blandt andet relateret til et drabsforsøg på Byskov Alle i Slagelse Østby.

Otte personer er varetægtsfængslet, og en person er blevet idømt en straksdom for at have medvirket til en gerningsmands flugt.

Der er tale om en gruppe personer, der i større eller mindre grad har tilknytning til en af rocker-og bandegrupperingerne Bandidos, Asgardians 89, Brothas eller Gremium, og de blev anholdt ved en større politiaktion i går torsdag.

Anholdelserne er sket i tæt samarbejde med Københavns Politi, København Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særligt Efterforskningscenter Øst på flere adresser på Sjælland, Lolland, Falster og i hovedstadsområdet.

Læs også: Stor politiaktion mod rocker- og bandegrupperinger

Ved ransagninger på i alt 27 adresser fandt politiet blandt andet en mængde narkotika, flere våben og ammunition, og der blev anholdt 14 personer, som er sigtet for drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven under særligt skærpende omstændigheder og for salg af euforiserende stoffer efter straffeloven. De resterende fem personer er løsladt efter afhøring.

»Aktionen er resultatet af et omfattende efterforskningsarbejde i forbindelse med de 10 seneste skyderier i politikredsen, og vi kan med tilfredshed notere os, at der er sket anholdelser, sigtelser og varetægtsfængslinger i ni af disse sager,« udtaler politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Nogle sagerne vedrører en skudepisode ved en tatoveringsforretning i Næstved i april og et drabsforsøg Byskovvej i Slagelse i juni.

Læs også: Knivstikkeri på Byskov Allé: To mænd er såret

Også Anklagemyndigheden er tilfreds med resultatet af aktionen.

»Der er blevet lagt et stort stykke arbejde i forberedelsen af aktionen, og med dagens fængslinger og straksdom har anstrengelserne foreløbigt båret frugt. Det er vi naturligvis tilfredse med,« siger chefanklager Henriette Rosenborg Larsen.

Læs også: Dagens politiaktion mod rocker- og bandegrupperinger afsluttet


Foto: ROOKIE23 / Pixabay

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.